Ultima zi a unei campanii fără dezbateri directe între candidaţii din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Ultima zi a unei campanii fără dezbateri directe între candidaţii din Iași

GALERIE
chirica
  • chirica
- +

Primarul a explicat lipsa oricărei întreceri în argumente în faţa electoratului prin „vanităţile personale“ ale altor candidaţi sau prin lipsa oricărei invitaţii din partea altora. Amintim că Mihai Chirica a refuzat să răspundă unui set de întrebări propus de ziarul nostru fiecăruia dintre principalii pretendenţi la Primăria Iaşi.

Liberalii, cei vechi şi cei noi, au marcat ieri, la sediul PNL, sfârşitul campaniei electorale - care s-a încheiat azi pentru televiziuni şi va înceta complet mâine dimineaţă. Lipsa oricărei dezbateri între candidaţi, pe care ziarul nostru a încercat să o depăşească invitându-i - cu un succes parţial - să răspundă aceluiaşi set de întrebări, a fost remarcată în felul său şi de primarul candidat al Iaşului.

„A fost o campanie atipică, lipsită poate de efeverscenţa celorlalte campanii pe care le-am văzut în anii precedenţi, fără mitinguri electorale, cu dezbateri foarte puţine motivat de faptul că mare parte dintre contracandidaţii mei n-au venit la dezbateri pe nişte platforme foarte reale, ci doar cu gust de gâlceavă. Cred că cel mai important este să mulţumesc celor care ne-au întâmpinat pe străzile Iaşului, care au acceptat materialele de informare pe care le-am pus la dispoziţie, cu care am discutat despre problemele lor, despre dorinţele lor despre dezvoltarea municipiului şi a judeţului Iaşi, despre ceea ce-şi doresc de la viaţă atât în nume personal, cât şi în numele comunităţii din care fac şi ei parte. Au fost dezbateri multiple, pe diverse teme: educaţie, sănătate, cultură, mediu de afaceri“, a făcut Mihai Chirica un rezumat al ultimelor săptămâni.

El le-a mulţumit totuşi contracandidaţilor săi, cu excepţia celor de la USR, care „au doar vanităţi personale“. „Electoratul USR vrea să comunice cu noi, ne caută în permanenţă“, şi-a întărit el opinia.

Întrebat dacă ar da curs invitaţiei lansate public, la începutul campaniei electorale, de candidata PSD la Primăria Iaşi, Mihai Chirica a răspuns că „doamna Camelia Gavrilă nu m-a chemat la nicio dezbatere, îmi pare rău să o spun. Să spună unde vrea să dezbată, mai avem 24 de ore şi dezbatem cât doreşte dumneaei“, a adăugat el.

„Dacă s-ar fi dorit o dezbatere, staful de campanie ar fi trebuit să stabilească un format. De obicei se închide o campanie cu acest tip de dezbatere. Aveam o intuiţie că nu se va organiza, ştiţi foarte bine că în ultima vreme nu mai există această cutumă, deşi în societăţile occidentale cu democraţii solide există. Nu s-a dat niciun semn. S-au tot transmis intenţii, au încercat şi televiziunile, dar fără rezultat. E o strategie pe care (Mihai Chirica) a abordat-o, având un anume plus în sondaje şi atunci nu a riscat nimic. Ceea ce înseamnă de fapt o pierdere pentru oportunitatea unui schimb de idei. O dezbatere nu trebuie să fie neapărat viscerală şi demolatoare, dar poate fi interesantă şi o prezentare de argumente“, ne-a declarat Camelia Gavrilă cum se explică lipsa unei confruntări de puncte de vedere în faţa alegătorilor.

Trebuie menţionat că, în ciuda mai multor insistenţe, Mihai Chirica a refuzat să răspundă unui set de întrebări propus de ziarul nostru fiecăruia dintre principalii pretendenţi la Primăria Iaşi.

Cât priveşte ce se va întâmpla după alegerile de duminică, actualul primar a anunţat încrezător că „va urma o perioadă în care noi nu începem guvernarea, ci începem munca“. „Avem de recuperat foarte mari decalaje între regiunea de nord-est şi celelalte regiuni ale ţării“, a explicat el motivul pentru care acest „program de lucru“ va începe chiar de a doua zi după alegeri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.