Ultima zi de înscriere la Arhitectură. Situația la celelalte facultăți din cadrul TUIAȘI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Ultima zi de înscriere la Arhitectură. Situația la celelalte facultăți din cadrul TUIAȘI

GALERIE
admitere-2019
  • admitere-2019
- +

Astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor pentru Facultatea de Arhitectură de la Politehnica ieşeană, până la finalul zilei de ieri fiind depuse 182 de dosare pentru cele 88 de locuri de la buget. Astfel, deşi astăzi se încheie perioada de depunere a dosarelor la această facultate, deja sunt doi studenţi pe un loc.

Aproape doi studenţi pe un loc sunt şi la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde au fost depuse 580 de dosare pentru locurile la buget şi 9 pentru cele la taxă, fiind disponibile 308 locuri la buget şi 19 la taxă. În cadrul acestei facultăţi admiterea se încheie pe data de 20 iunie.

Un fenomen interesant în cadrul admiterii de la Universitatea Tehnică este acela că numărul de dosare depuse a crescut ieri cu 50% faţă de ziua precedentă. Astfel, dacă în prima săptămână de admitere au fost depuse doar 128 de dosare pentru locurile la buget şi taxă, luni, pe 15 iulie, au fost depuse doar într-o zi 346 de dosare. La finalul zilei de 16 iulie, la Universitatea Tehnică erau însă înscrişi peste o mie de candidaţi, deci numărul de dosare s-a dublat. Acelaşi fenomen a putut fi observat şi în cursul zilei de ieri, când au fost depuse aproape 850 de dosare, 11 pentru locurile la taxă şi 836 pentru cele la buget, în total fiind înscrişi 1.954 de candidaţi unici, 1.906 pentru locurile la buget şi 48 pentru cele la taxă.

Un număr mare de dosare au fost depuse şi la Facultatea de Electronică, 302 dosare la buget şi 6 la taxă pentru cele 285 de locuri bugetate şi 38 la taxă, iar la Mecanică au fost depuse 238 de dosare pentru locurile la buget şi 16 pentru cele la taxă, fiind disponibile 318 locuri la buget şi 75 la taxă.

Admiterea la 9 dintre cele 11 facultăţi de la Politehnica ieşeană se încheie pe 25 iulie. Pentru admiterea la studiile de masterat au fost depuse ieri 131 de dosare pentru locurile la buget şi 5 pentru cele la taxă, fiind depuse în total un număr de 547 de dosare la buget şi 11 la taxă. Cele mai multe dosare la masterat au fost depuse la Construcţii şi Instalaţii, 113 la buget şi 5 la taxă, iar cele mai puţine la Mecanică, unde nu a fost depus niciun dosar.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.