Ultimele calcule pe scena politică locală. Partea a doua, despre un poliţist şi un Buhai
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Ultimele calcule pe scena politică locală. Partea a doua, despre un poliţist şi un Buhai

GALERIE
puls
  • puls
- +

Este tandemul Chichirău - Alexe viitoarea formulă a opoziţiei pentru alegerile locale? 

Gurile rele spun că numirea lui Alexe la Ministerul Mediului are rolul tocmai de a-i oferi o trambulină pentru viitoarele alegeri locale, pentru că altă explicaţie - în afara faptului că deţine un doctorat în probleme de mediu şi că a dresat şoareci pe dealurile Leţcaniului - nu există pentru prezenţa sa acolo. Este definitivă formula?

Ce ar putea pune în pericol acest tandem? Sunt vreo trei ipoteze de lucru. Mai întâi, o eventuală, dar improbabilă, lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin ar reseta înţelegerile şI ar obliga fiecare partid să intre cu candidat propriu în primul tur. Apoi, o eventuală comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare anticipate ar avea acelaşI rezultat, anume candidaţI separaţi. În fine, un joc al negocierilor între USR şi PNL l-ar putea aduce din pe Bodea în cărţi.

Alaltăieri, Dan Barna a anunţat că va negocia cu PNL un candidat comun la primăria Bucureştiului. Dar acolo mai sunt încă alte şase sectoare, toate de mărimea Iaşului, iar în acest tort mare de negociere poate intra şi Iaşul. Aşadar. rămâne ca în tren, ştim staţia de plecare, unde trebuie să ajungem, dar cine ştie dacă se va întâmpla asta...

Secretul pensiei unui poliţist

Să trecem la alte treburi de importanţă capitală. Ne întreabă multă lume ce explicaţie avem pentru faptul că şeful poliţiei municipale a plecat să ocupe o funcţie mai mare la Botoşani, tocmai acum, în pragul pensionării. Ei, de aia a plecat, pentru că se gândeşte la pensie, spun surse din apropiere. Cuantumul acesteia se calculează, conform legii special făcute pentru aceşti supereroi ai naţiei, funcţie de veniturile pe ultimul an de activitate, ori cele de şef de inspectorat sunt consistent mai bune decât cele ale unui şef de oraş. Dincolo de calităţile sale, încă o dată vedem că banii învârt lumea. Bravo, stimabile, eşti cel mai bun, eşti eroul nostru!

Hai, Hai, di-hai, puneţi jugul la Buhai!

Spectacol grotesc în târgul nostru pe parcursul zilei de ieri! Buhaiul şantajist s-a dezbrăcat la pielea goală şi a arătat fundul lumii întregi. Comportament de ţigan nebun, din acele ipostaze în care săracele cu duhul, îmbrăcate în fuste multicolore, cu salbe la gât şi batiste pe cap, îşi ridică poalele în văzul lumii să-şi arate goliciunea. Apucături de dobitoc, de vită. De la greabăn, la copită!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.