Şi-a dublat afacerea de când a devenit ales al ieşenilor. Care e secretul şefului Comisiei de Urbanism?
Consilierul USR a avut venituri de 100.000 euro la biroul sau de arhitectura în 2021, mai mult (...)
citeste totduminica, 03.07.2022
Analiza video de tip AI ca element de susținere în inteligența afacerilor. Prin folosirea de camere Smart, supravegherea video devine și mai avantajoasă din punct de vedere financiar. Cum multe dintre aplicațiile de analiză video pot indeplini mai multe funcții, aceste camere devin extrem de utile și versatile.
Consumatorii și pasionații de supraveghere video au așteptat cu nerăbdare ultimele tendințe în sistemele de supraveghere pentru 2022. Cele mai multe dintre noile produse au evidențiat că acestea depind semnificativ de progresele din domeniul supravegherii video inteligente, analiza video, precum și stocarea în cloud.
Extinderea interesului pentru sistemele de supraveghere video a dus nu doar la diversificarea produselor, ci și la aparitia de noi reglementări în ceea ce privește utilizarea camerelor de supraveghere. Cu toate acestea, există mai multe motive de îngrijorare privind protecția; multe dintre sistemele de supraveghere video de tip inteligent par să fie mai invazive. Pe lângă toate aceste aspecte se adaugă și realitatea că în continuare trăim sub presiunea pandemiei de Covid-19, care afectează până și sistemele de supraveghere video (detalii mai jos).
Inteligența artificială (AI), cu cele două componente populare ale sale (deep learning și machine learning), este un instrument inovator intrucât oferă informații complexe și ajută inteligența afacerilor. S-au constatat succese semnificative în diversificarea de metadate, ce au dus la optimizarea acurateții și granularității și eficientizarea sistemelor de supraveghere video.
Experții consideră că 2021 a dus la extinderea tehnologiei deep learning, ajutând la îmbunătățirea preciziei și la reducerea costurilor de întreținere. Alături de vederea artificială (computer vision), se anticipează că tehnologia deep learning va duce la progrese în diverse domenii, precum imagistica medicală și robotica. Atunci când este utilizată în supravegherea video, tehnologia deep learning accelerează investigațiile întrucât permite utilizarea de filtre specifice, alerte bazate pe reguli în funcție de comportamentul unor obiecte, etc.
Se preconizează că mai multe aplicații de inteligența afacerilor să fie bazate pe software-urile de analiză video în 2022. Pandemia a accelerat acest trend care deja avea loc și se așteaptă ca mai multe aplicații de analiză CCTV (camere cu circuit închis) să fie dezvoltate. Au apărut mai multe aplicații cu funcție de numărare a persoanelor, de identificare a aglomerațiilor etc. Este de așteptat ca tot mai multe de acest fel să apara, aducând progresul unei afaceri, ne explică Ciprian Cimbru, director operațional la cameresupraveghereieftine.ro.
Viteza și precizia se optimizează constant
În ultimii ani, s-a constatat o focusare intensă pe soluțiile inovatoare EDGE (enhanced data rates for GSM evolution) de a reduce timpul de procesare. Chiar dacă dezbaterile legate de Edge vs Cloud continuă, producătorii s-au concentrat pe utilizarea la maximum a fiecăreia dintre platforme.
În 2021, au apărut soluții inteligente dezvoltate în Edge, server și Cloud. Atât timp cât producătorii de sisteme de supraveghere se vor concentra pe beneficiile aduse de fiecare dintre aceste platforme, va fi posibilă dezvoltarea de sisteme din ce în ce mai flexibile și scalabile. Spre exemplu, o soluție bazată pe Edge poate oferi alerte imediate când este depistată o amenințare, urmând ca un operator să verifice prin aplicație Cloud pentru soluționarea alertei.
Soluțiile cu zero sau contact fizic scăzut se amplifică în contextul prezenței Covid-19
Covid-19 a dus la folosirea amplă a produselor touchless (fără contact), precum funcții de acces în urma recunoașterii faciale. În domeniul supravegherii video, utilizarea unor astfel de soluții precum identificarea plăcuțelor de înmatriculare va deveni din ce în ce mai populară. Tot mai mulți consumatori încearcă astăzi să reducă la maxim contactul fizic în numeroase contexte.
Soluțiile touchless sunt încă un subiect foare comun și multe camere de tip AI pot automatiza multe dintre procesări care, anterior, ar fi necesitat o formă sau alta de permitere fizică a accesului. Spre exemplu, utilizarea camerelor cu funcție de identificare a plăcuțelor de înmatriculare poate optimiza folosirea spațiului de stocare și permiterea generală a accesului. Beneficiile identificării de evenimente complexe în timp real devin esențiale în cele mai multe domenii, explică în continuare dl. Cimbru.
Tehnologie Cloud vs progresele IoT
Pe lângă abordarea orizontală în utilizarea tehnologiilor menționate anterior, experții au preconizat creșterea interesului pentru stocarea în Cloud. Chiar dacă nu vorbim neapărat de o tehnologie recentă, stocarea video în Cloud devine populară și în domenii ce nu au legătură cu supravegherea video.
Acest fapt devine posibil datorită amplificării posibilităților din spatiul IoT (internetul lucrurilor). Tehnologia Cloud oferă soluții variate pentru afacerile de diferite dimensiuni, iar beneficiile sale au fost și mai mult evidențiate în timpul pandemiei Covid-19. Multe organizații au fost nevoite să re-evalueze utilizarea spațiilor curente, în timp ce altele au fost obligate să identifice metode eficiente de supraveghere a activităților zilnice. Vorbim de situații precum monitorizarea spațiilor vacante sau acoperirea suplimentară acolo unde un număr mai mic de angajați a devenit necesar.
Securitatea cibernetică rămâne o preocupare fundamentală în supravegherea video
Securitatea cibernetică a fost mereu o problemă în utilizarea camerelor IP (internet protocol), dar a devenit majora în 2020. La începutul lui 2020, odată cu începerea pandemiei, FBI raporta 3000-4000 plângeri zilnice în ceea ce privește securitatea cibernetică. Înainte de 2020, numărul de plângeri zilnice era de 1000. Intrucât tot mai multe dispozitive sunt conectate, compromiterea camerelor CCTV nu se mai referă doar la sistemele de supraveghere.
În 2021, tot mai mulți clienți au ales produse de supraveghere de la producătorii care urmează protocoalele cele mai stricte în ceea ce privește protecția cibernetică.
Regulamentele de utilizare a sistemelor de supraveghere video se modifică treptat
S-a constatat că tot mai multe țări și regiuni au impus reguli stricte privind folosirea de tehnologii de supravgehere video. Astfel, utilizatorii comerciali sunt nevoiți să protejeze maximal datele obținute, mai ales că se folosesc de acestea pentru a-și continua și crește operațiunile într-o societate mondială post-pandemică.
În același timp, se constată o mai amplă înțelegere a beneficiilor aduse de supravegherea video. Prin folosirea camerelor de supraveghere video și a datelor inteligente, domeniul afacerilor iși poate continua activitațile, protejând consumatorii și angajații. Astăzi, sistemele de supraveghere video pot ajuta la controlul utilizării măștilor sau a altor echipamente de protecție împotriva Covid-19. De asemeni, camerele de supraveghere pot ajuta la controlul gradului de ocupare într-o clădire, precum și la respectarea regulilor de păstrare a distanței sociale.
Prin folosirea de camere Smart, supravegherea video devine și mai avantajoasă din punct de vedere financiar. Cum multe dintre aplicațiile de analiză video pot indeplini mai multe funcții, aceste camere devin extrem de utile și versatile. Spre exemplu, un magazin poate folosi o cameră Smart pentru a detecta gradul de ocupare a magazinului, dar și să indeplinească funcția de detecție a unui obiect, eliminând riscul abandonării obiectelor suspecte sau necunoscute.
Concluzia pentru 2022: inteligența este elementul-cheie
Trendurile din tehnologie indică faptul că 2022 este anul în care inteligența artificială este din ce în ce mai prezentă în monitorizarea video. Analiza video și AI ajută deja domeniul afacerilor în securizare și alte domenii. Pe fondul pandemiei Covid-19, tehnologia touchless a luat, de asemeni, amploare.
Întreaga planetă incearca să-și revină în urma crizei economice și este de așteptat că interesul pentru soluțiile care reduc costurile și cresc eficiența să se amplifice continuu. Tehnologia inteligentă în supravegherea video și analiza video cu stocare în Cloud sunt câteva dintre aceste soluții. Între timp, securitatea cibernetică rămâne o problemă acută, dezvoltarea unor sisteme mai eficiente în acest sens rămânând de actualitate.
Produse de supraveghere video la prețuri avantajoase
La Cameresupraveghereieftine.ro veți găsi numeroase tipuri de produse pentru supravegherea video, în acord cu nevoile și bugetele extrem de variate ale consumatorilor. Magazinul oferă și produse sub marca proprie Rovision ce corespund nevoilor mereu în schimbare ale clienților, pentru o mare diversitate de aplicații de supraveghere video.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Elon Musk a revenit pe Twitter. El a postat o fotografie în care se află alături de papa Francisc
Iga Swiatek, liderul WTA, a fost eliminată în turul trei de la Wimbledon
Simona Halep o va înfrunta pe Paula Badosa în optimi la Wimbledon
Femeie dată dispărută la începutul săptămânii, găsită cu ajutorul unui câine poliţist
Bărbat în stop cardio-respirator, după ce a fost lovit de trăsnet, la Sângeorz Băi
Armata ucraineană susţine că se duc lupte violente pentru Lisichansk, dar oraşul "nu este încercuit"
Papa Francisc regretă că nu a putut face călătoria în Africa
Un bărbat şi-a reclamat soţia la Poliţie că face scandal şi distruge lucrurile din casă
Tehnicianul croat Igor Tudor, principalul favorit să preia Olympique Marseille
Simona Halep s-a calificat în optimi la Wimbledon. A făcut totuşi 18 erori neforţate
Separatiştii pro-ruşi susţin că au încercuit oraşul Lisichansk
Andy Goram, fostul portar al clubului Glasgow Rangers, a murit la 58 de ani
O nouă taxă pe facturile la gaze. Vor plăti toţi consumatorii din Germania
Elicopterul H145M, care a lansat o rachetă Spiker ER în România, prezentat la Paris
Încă un accident pe şoseaua morţii: două persoane au ajuns la spital
Dinamo a început vara cu o înfrângere. A pierdut cu Concordia Chiajna
Doi copii, de 6 şi 8 ani, răniţi de maşina lui Mihai Leu la un raliu, la Târgu Mureş
VIDEO - Micka, voluntar german din Legiunea Internaţională, luptă în Ucraina
Paula Seling şi Radu Bucura trăiesc de 17 ani o frumoasă poveste de dragoste, însă nu au încă copii
Fotomodelul Jerry Hall divorţează de miliardarul Rupert Murdoch. A depus deja actele
Maria Sole Ferrieri Caputi, prima femeie care arbitrează în Serie A
Vera Pauw, antrenoare olandeză, a dezvăluit că a fost abuzată sexual
Selecţionata Angliei a câştigat titlul de campioană europeană la fotbal U19
Femeie omorâtă în bătaie şi îngropată de soţ. Crima a ieşit la iveală după un an
Va mai concerta Whitesnake la Bucureşti pe 16 iulie? Anunţ de ultimă oră pe reţelele de socializare
Simona Halep evoluează astăzi în turul trei la Wimbledon. O va întâlni pe Magdalena Frech
Valul de căldură se menţine în zonele joase din vestul, sudul şi, local, în estul ţării
Schimbare fără precedent în domeniul căsătoriilor! A fost emis şi un timbru comemorativ
Germania va restitui Nigeriei bronzurile din Benin. Ele au fost furate în perioada colonială
Radu Stoleriu, elev la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", medalie de aur la Balcaniada de matematică
Schimbare majoră în domeniul criptomonedelor! În UE companiilor vor avea nevoie de licenţă
Apple va facilita plata automată a combustibilului prin CarPlay
Polonia dă 1,83 miliarde dolari pe 32 de elicoptere AW149 de la producătorul italian Leonardo
Tineri din Iaşi prinşi că au şantajat o fată să se prostitueze în folosul lor
Lamborghini va investi în următorii doi ani cel puţin 1,8 miliarde de euro în electrificare
Ieşenii plătesc cu 17% mai puţin la pensiile private faţă de bucureşteni
Două autoturisme s-au izbit frontal: o tânără a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital
A murit Peter Imre. Omul de afaceri avea doar 60 de ani si suferea de cancer
Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)
Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare
"Jocurile copilăriei” la Palat: ateliere creative pentru copii, în vacanţă
Cum poţi să rămâi fără permis de şofer din pricina căldurii? Iată ce a păţit un ieşean!
Ghionul vieţii lui: a început o ceartă taman când repara cerdacul casei, cu ciocanul în mână
Estimările ZdI - Mediile de admitere la colegiile de elită ieşene. Creştere cu 10-20 de sutimi
Nicolae GRECUEfectul mediatic David PopoviciBanii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător. |
Eugen MUNTEANUCurentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V) |
pr. Constantin STURZUCrize, amăgiri şi limpeziri |
arh. Ionel OANCEAMarele plan urbanistic zonal |
Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.