anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Ultimele tribulaţii ale consilierului Balalaicu, zis şi 15 euro pe metrul pătrat

GALERIE
puls
 • puls
- +

Vai, ce zi teribilă a fost ieri pentru onorabilul consilier Balalaicu, care şi-a recăpăta postul de şef după o decizie la cremenal. Doar că aceasta nu-i definitivă şi trebuie să aştepte recursul, unde nu-i exclus ca să se întorcă roata norocului. 

Până atunci, să analizăm puţin producţiunile sale intelectuale afişate cu largheţe pe reţelele sociale. Iată, de-un par egzamplu, o postare de o importanţă epocală, pe care numaidecât istoricii de la Institutul Xenopol s-au grăbit să o arhiveze spre corecta informare a generaţiilor viitoare, mai ales că aceasta atacă o problemă fundamentală a societăţii noastre de astăzi, de ieri şi de alaltăieri.

Motivul pentru care, spune ipochimenul, a închiriat sediul pentru direcţia de şuşăle cu 15 euro pe fiecare metru pătrat, când piaţa spunea că şase euro sunt mai mult decât îndeajuns, ar fi acela că în preţul acesta ar fi fost inclusă şi mentenanţa. Desigur că mentenanţa este un concept fundamental în teoria managementului, iar contribuţia lui Balalaicu trebuie analizat pe viitor şi de economişti, nu numai de istorici. Doar că nu se leagă maioneza la prima învârtire a lingurii de lemn în sosul gândirii filosofico-economice. Ce mentenanţa trebuie făcută, oare, la un sediu nou, proaspăt dat în folosinţă? Mai mult de atât, în rândul personalului propriu sunt oameni special plătiţi pentru asemenea operaţiuni.

La a doua rundă de mestecat smântâna, altceva nu se leagă iarăşi. Cât de costisitoare să fie oare mentenanţa, dacă a ajuns ca preţul să crească o dată şi jumătate, de la şase la 15 euro? Dar capacul la oala cu maioneză a lui Balalaicu l-a pus chiar şefia cea mare a direcţiei, de la Bucale, care a ordonat ruperea contractului şi retragerea pe poziţiile vechi ale direcţiei, la preţuri rezonabile şi într-o zonă mai bună.

Una peste alta, se dovedeşte încă o dată că mentenanţa este mai degrabă un concept de şpăguială în sistemul bugetar, mai degrabă decât unul de management. Hopa, oare de aceea se vorbeşte că Balalaicu ar fi în negocieri pentru postul numărul doi în regia de profil a administraţiei locale? Ei, în sfârşit, parcă începe să se lege maioneza. Balalaicu are dreptate şi expertiză pe deasupra. Este nevoie de mentenanţă la Primărie.

Se împart posturi din nou în administraţie

Una scurtă şi vioaie din aceeaşi zonă a politichiei locale şi a cugetărilor esenţiale din urbea noastră. Prin urmare, se discută intens în partidoiul ieşean, trebuie pus repede un viceprimar cadru de nădejde al partidului, şi dacă da, nu ar fi normal ca şi niscaiva direcţii din subordine să treacă în administrarea specialiştilor de acolo? Şi dacă da, care ar fi acele direcţii. Să fie oare cele culturale, cele economice, sau cele filosofico-îndestulătoare.

S-a spus pe surse că acolo unde partidele au controlul la consiliul judeţean, întreaga administraţie să rămână a acestora, adică toate deconcentratele. Dar nu s-a spus nimic de direcţiile administrative subordinate, cele locale, carevasazică. Ei, aici e nevoie de gândire profundă, şi poate de aceea s-a iţit aşa de viguros Balalaicu. Sau ce ziceţi? Mai bine ţinea capul la cutie? Vedem mâine, ţineţi aproape!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.