anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Ultimele zile pentru declararea veniturilor la Fisc

GALERIE
declarațiile anuale, fisc
 • declarațiile anuale, fisc
- +

Persoanele fizice care au înregistrat, în 2012, venituri din drepturi de autor sau chirii trebuie să depună declarațiile anuale până pe 27 mai

A rămas mai puţin de o săptămână până când românii care au realizat venituri din drepturi de autor, chirii sau activităţi agricole trebuie să depună la Fisc declaraţiile anuale. Există trei tipuri de declaraţii pe care trebuie să le aibă în vedere contribuabilii persoane fizice.

Cei care au obţinut în 2012 venituri din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor mobile şi/sau imobile, închirieri şi arendă trebuie să completeze Formularul 200. Totodată, vor depune această declaraţie şi cei care au încasat venituri din activităţi agricole, transferul titlurilor de valoare şi operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract.

Bani din specula valutară

Tot pe 27 mai este termenul- limită şi pentru depunerea declaraţiei 201 privind veniturile realizate din străinătate, cu excepţia salariilor. Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România, şi persoanele fizice care îndeplinesc, pentru 2012, condiţiile de rezidenţă. Este vorba de veniturile din străinătate, impozabile în România, cum ar fi cele din profesii libere, activităţi comerciale, valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, venituri sub formă de dividende sau dobânzi.

De asemenea, în categoria veniturilor care trebuie declarate prin completarea formularului 201 intră şi sumele provenite din premii, jocuri de noroc, transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal şi al titlurilor de valoare şi din operaţiuni de vânzare- cumpărare de valută la termen.

Atenţie la completare

Formularele 200 şi 201, precum şi formularul 230, prin care contribuabilii pot redirecţiona 2% din impozitul anual pe venit, se completează în două exemplare, din care unul va rămâne la contribuabil. Declaraţiile se completează cu majuscule, citeţ şi corect, şi se depun, cu anexele completate, dacă este cazul, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire. Aceste documente pot fi depuse şi online, în situaţia în care contribuabilii dispun de un certificat digital calificat.

Documentele se pot obţine de la sediile administraţiilor fiscale sau de pe pagina de internet www.anaf.ro. Atenţie însă: pentru a fi siguri că veţi găsi toate informaţiile necesare, accesaţi site-ul ANAF utilizând browserul Internet Explorer, deoarece pagina de internet a ANAF a fost concepută pentru a fi deschisă cu acest browser.

Depunerea formularelor 200 şi 201 după data de 27 mai 2013, precum şi nedepunerea lor, se sancţionează cu amendă între 50 şi 500 lei.EVZ.ro 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.