Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ultimul interviu "Goodbye to Gravity": Cântăm în România, nu ţinem neapărat să şi murim aici

GALERIE
Goodbye to Gravity
  • Goodbye to Gravity
- +

Lansarea celui de-al doilea album al trupei rock Goodbye to Gravity a însemnat cel mai infernal moment din istoria muzicii româneşti. Trei dintre membrii trupei au murit în tragedia care a adus sfârşitul a 27 de tineri în clubul Colectiv, alţi doi membri sunt în stare gravă în spital, cu arsuri multiple pe corp. 

Cu câteva zile înainte de concertul din Clubul Colectiv, Andrei Găluţ, solistul trupei şi Alex Pascu - basistul, aflaţi amândoi în stare critică la spital, au dat un interviu lui Cristian Matei pentru Pro TV.

Toate răspunsurile la interviul pot fi privite cu un alt ochi după evenimentele tragice din seara zilei fatidice de Halloween, 30 octombrie. "Cantam in Romania pentru ca aici ne-am nascut, dar nu tinem neaparat sa si murim aici, iar numele trupei ne defineste pentru ca reflecta reticenta noastra si a muzicii noastre de a fi incadrata in tipare sau reguli stricte stabilite de altii", a spus Andrei Găluţ în timpul interviului.

La o altă întrebare, legată de concertul din 30 octombrie, Alex Pascu spune că trupa intenţionează să transpună publicul "într-o altă lume".

Intrebare: Ce vom vedea la concertul din 30 octombrie, din Club Colectiv? Ati pregatit cava special sau va fi un concert “clasic” de rock …

Alex: Spectatorii vor avea parte de un show in adevaratul sens al cuvantului, nu doar de un “alt concert de club”, asa cum, din pacate, au fost obisnuiti din partea trupelor romanesti. Conceptul nostru este “larger than life”, vrem sa transpunem publicul pentru o ora si jumatate in alta lume, pentru asta ne vom folosi de decoruri special create pentru acest concert, de un lighting design deosebit, precum si de efecte pirotehnice. Inca un detaliu important: intrarea va fi libera!

Intrebare: Ati avut in vedere vreun concept anume la “Mantras of war” sau pur si simplu sunt cateva idei adunate de-a lungul timpului? Apropo, ce teme ati abordat in noile piese?


Andrei: Insusi numele albumului vine de la faptul ca piesele au aceasta tema recurenta de razboi/conflict interior, insa nu am mers intr-atat de departe cu ea incat sa facem un album conceptual. Piesele sunt toate noi, nu am reciclat idei vechi, deci reflecta exact ceea ce suntem si am fost ca trupa in aceasta perioada de 3 ani de la lansarea primului album pana acum.

La final, un mesaj pentru fanii vostri.


Andrei: Va multumim foarte mult pentru sustinere si abia asteptam sa ne revedem la concerte, sa ne bucuram impreuna de piesele noi, pe viu!

Alex: 30 octombrie, Colectiv. Prezenta obligatorie!

Interviul integral, pe stirileprotv.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri