Ultimul mohican politic al Iaşului: om de 81.012 lei/lună
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.07.2021

Ultimul mohican politic al Iaşului: om de 81.012 lei/lună

GALERIE
puls
  • puls
- +

Poate că cei mai cu părul cărunt dintre voi îşi amintesc de acest ultim mohican politic care mai rezistă în funcţii publice, şi care mulţi, prea mulţi ani a fost ales al ieşenilor, deşi de loc el e român de prin secuime. 

Da, la actualul judecător de Curte Constituţională Valer Dorneanu ne referim, om care ni l-a lăsat totuşi la Iaşi moştenire pe fostul lui cărător de servietă în tinereţe, dipotatul Ostaficiuc.

Dar nu despre asta voiam să vorbim, ci de veniturile actuale ale acestui fost ales al ieşenilor. Care sunt cam aşa: salariu CC: 388.270 lei/an (C.C. şi dif. C.C.); salariu profesor: 54.612 lei/an (univ. privată Titulescu); pensie: 454.068 lei/an; indemnizaţie limită vârstă - pensie fost deputat: 75.396 lei/an. Adică 81.012 lei/lună. Cam cât pensia minimă primită de 1.215 români. Asta, aşa, ca să ştiţi de ce l-au votat ieşenii...

O coincidenţă sau doar o potriveală?

Şi, dacă tot veni vorba de fostul cărător de geantă al lui Dorneanu în tinereţe, actualul dipotat ieşean Ostaficiuc, cel care încă se laudă că are intrare şi acum pe uşa din faţă la marele sforar judiciar, una scurtă dar vioaie şi despre el. Sau, mai exact, despre ce bârfesc unii juni de prin partidoi.

Anume, că în ziua în care la Iaşi aveau loc acele percheziţii şi audieri în legătură cu dosarul Zoiosu & Ghiocel & Chirica, legat de blocul acela în care familia dipotatului are un apartament, ei bine, junii din partid râd că în acea zi, în Joia Mare, amicul Mariusică a şters-o la munte şi se ruga de zor, din mănăstire-n mănăstire.

Ei, şi voi acuma, băi juniori răutăcioşi: ce-aţi vrea să facă un ales educat ortodox taman în Joia Mare? Mno, acuma iote ce ne-au replicat juniorii: cică să cetim cu atenţie şi ce-a postat dipotatul pe Facebook, direct de acolo. «Doamne, Tu mă ştii, cu bune şi cu rele, cu slăbiciunile şi cu trufiile mele, cu păcatele şi cu virtuţile mele. Ajută-mă, Doamne, să înţeleg ce este cu adevărat important şi dă-mi înţelepciunea de a şti cum să fac Binele pentru Iaşul meu drag. Călăuzeşte-mă, Doamne, pe drumul cel bun, nu pe cel firesc, pe calea cea bună, nu pe calea cea mai scurtă!» Na, foarte frumos spus.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

Nicolae GRECU

Ce mai rămâne din idealurile olimpice

O mega-competiţie internaţională cu sportivi aleşi pe sprânceană, pe baza unor calificări la sânge şi în urma căreia cel mai bun trebuie să câştige cel mai mult.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (4)

Autorul continuă evocarea unor ani din anotimpul paradisiac al copilăriei şi adolescenţei petrecute pe malurile Dunării.

A fi creştin ieri şi azi

pr. Constantin STURZU

A fi creştin ieri şi azi

În viaţă experimentăm mult şi, cel mai adesea, ne alegem cu un gust amar, cu un gol în suflet. Chiar şi când suntem curioşi să aflăm cât mai multe dintr-un domeniu sau altul, ajungem la concluzia că toată ştiinţa noastră nu valorează, în faţa morţii, nici cât o ceapă degerată. Ba chiar şi când avem curiozitatea de a interacţiona cu anumite persoane, riscăm uneori prin a sfârşi dezamăgiţi.

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ioan STANOMIR

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii. Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea unor teritorii care păreau până atunci de neatins, vocaţia domesticirii cetăţenilor, toate acestea sunt simptomele răului pe care administrarea pandemiei l-a născut în societăţile noastre. Liberul-arbitru şi drepturile constituţionale au fost constant şi agresiv erodate. Frica, iar nu prudenţa, a dominat.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.