Ultramaraton: Va alerga de la Rădăuţi la Iaşi pentru copiii abandonaţi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Ultramaraton: Va alerga de la Rădăuţi la Iaşi pentru copiii abandonaţi

GALERIE
Ioan Alexandru Strugariu
  • Ioan Alexandru Strugariu
- +

În cadrul unui ultramaraton organizat de Asociaţia „Pro Vita“ şi firma „Apa cu Duh“, bucovineanul Ioan Alexandru Strugariu (foto) va alerga fără oprire de la Rădăuţi până la Iaşi.

Deşi este un traseu foarte lung şi aproape imposibil de terminat, sportivul spune că va reuşi, deoarece a mai atins acest record o dată. Cei care doresc să participe activ în această campanie îl pot însoţi pe Ioan pe distanţe mai mici.

Maratonul va avea loc pe 12 martie, la orele dimineţii, şi are ca scop strângerea de bani pentru copiii abandonaţi, mamele tinere abandonate, copii săraci fără casă care în prezent locuiesc în complexul Valea Plopului, din Prahova. Acest ultramaraton este unic deoa­rece presupune un efort greu de dus de către corpul uman, însă pentru o cauză nobilă Ioan se lasă ales eroul tuturor celor care merită ajutaţi.

„Sunt un om normal care, de aproximativ trei ani, a des­coperit cum poate să aducă o schimbare în bine, prin interme­diul dorinţei sale de a se au­todepăşi. Din acel moment am început să alerg distanţe din ce în ce mai lungi pentru cauze cu adevărat importante. După câteva semimaratoane, maratoane şi ultramaratoane am ajuns aici, la distanţa de 181 km, însă eu sunt cel mai puţin important în acest joc al distanţelor. Eu alerg cu gândul că trebuie să ajung la capăt, indiferent unde va fi acesta, în schimb, cauza este mai importantă. La Valea Plopului şi la Valea Screzii, din durerea unora şi din iubirea altora s-a născut o lume mai puternică decât celelalte“, povesteşte Ioan Strugariu.

La Valea Plopului se află peste 350 de copii din familii cu mari pro­bleme sociale, copii abandonaţi în spitale cu deficienţe, în curs de recuperare prin plasare în mediul familial, copii ai străzii, tineri alungaţi din orfelinate după împlinirea vârstei de 18 ani, au găsit o familie în micul „sat“ al asociaţiei Pro Vita.

Organizatorii propun celor care doresc să ajute să participe prin­tr-un reprezentant la acest maraton şi să doneze câte 10 lei pentru fie­care kilometru parcurs de acesta. Fon­durile strânse vor fi folosite pentru  finalizarea construcţiei centrului social de la Vălenii de Mun­te, care va oferi copiilor din tabără cazare şi masă în oraş, facilitându-le accesul la continuarea studiilor la liceu. Supereroul susţinut de fiecare grup poate alerga pe orice distanţă doreşte. Se vor crea „punc­te de ală­turare“ în Rădauţi, Sucea­va, Fălti­ceni, Paşcani, Tg. Frumos şi Podu Iloaiei.

Ioan Strugariu are 28 de ani şi este cunoscut ca maratonistul care a participat şi la alte acte de caritate, fie că e vorba de plantarea de copaci ori de stângerea de bani pentru copiii de la marginea societăţii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.