Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ultraşi ameninţaţi cu instanţa

GALERIE
1-chirica-ambrosie
  • 1-chirica-ambrosie
- +

 

Ruptura dintre Consiliul Director şi fanii Politehnicii pare totală. CD este susţinut însă de primarul Chirica * jucătorii au început să-şi ceară drepturile salariale

Succesul obţinut sâmbătă, în faţa lui Dinamo Bucureşti, nu a adus liniştea la Politehnica Iaşi. Luni seară, la aproape 48 de ore după ce fani ai Politehnicii au scandat împotriva lui Adrian Ambrosie, membru în Consiliul Director, şi au afişat bannere împotriva CD şi a doi jucători, Frăsinescu şi Mihalache, forul care conduce clubul a postat un comunicat pe canalele oficiale ale clubului. Consiliul Director i-a susţinut pe cei doi fotbalişti şi le-a transmis celor care au afişat bannerul contra jucătorilor “să se aştepte să fie puşi în situaţia de a răspunde în faţa legii, chiar în instanţă”. Postarea a stârnit un nou val de cereri de demisie la adresa Consiliului Director, care nu a fost reprezentat de nicio persoană în tribunele arenei din Copou la meciul cu Dinamo. Mai trebuie precizat că în mediul online au fost destui fani care le-au luat apărarea lui Mihalache şi lui Frăsinescu, în special primului.

Membrii CD, care au fost contestaţi public până şi de purtătorul de cuvânt al clubului, au fost însă apăraţi de Mihai Chirica primarul Iaşului, care i-a pus la punct pe ultraşi. Într-o intervenţie la TVR Iaşi, Chirica a declarat, referindu-se la Consiliul Director şi la contestarea lui de către fani: “Acolo sunt oameni destul de bine ancoraţi în fenomenul fotbal. Deci, nu sunt oameni luaţi de pe stradă şi nu ştiu dacă e treaba suporterilor (…)”.

Spusele primarului, care în trecut i-a criticat des pe unii dintre membrii CD, au stârnit iritare pe paginile de socializare. În mediul online au fost taxate şi câteva afirmaţii eronate ale lui Chirica, care a spus că “s-a adus o umbră de optimism după ce 17 meciuri nu s-a câştigat niciun punct”, ori că acum ar putea fi “cea mai slabă performanţă de la înfiinţarea clubului, din 1945”. Primarul a mai fost criticat şi pentru că despre proiectele legate de noul stadion şi noua sală de sport nu se mai aude nimic. Deşi multe persoane din interiorul şi exteriorul clubului au afirmat că Mihai Chirica a luat deciziile capitale la Poli, acesta a negat şi a anunţat că abia de la anul “se va impune” la club, edilul-şef spunând şi că preluarea Politehnicii de Primărie e de actualitate. Mihai Chirica, care a dat vina declinului tuturor echipelor ieşene pe oamenii din fenomen, a precizat că “ce am avut de făcut, am făcut” atunci când a fost chestionat în legătură cu finanţarea sportului.

Afirmaţiile de la TVR Iaşi au venit în contextul în care „Gazeta Sporturilor” a confirmat ieri informaţii lansate de mai mult timp de „Ziarul de Iaşi” referitoare la nivelul de finanţare a sportului ieşean comparativ cu alte localităţi din ţară. Astfel, conform GSP, comuna Chiajna, care are 25 000 de locuitori şi echipă de fotbal în Liga a II-a, a dat într-un an 2,8 milioane euro sportului, adică de trei ori mai mult decât Iaşul! Care era situat cam pe acelaşi picior cu alte comune ilfovene, Clinceni sau Afumaţi, puţin peste Gogoşu (Mehedinţi) şi sub Jucu, din Cluj! Cel mai mare oraş al Moldovei, cu circa 375 000 de locuitori, este surclasat şi mai tare de Mioveni. Conform GSP, localitatea argeşeană, cu o populaţie de peste zece ori mai mică decât Iaşul, a alocat în 2019 circa 4,6 milioane euro sportului!

De bani se plâng acum şi jucătorii Politehnicii, mulţi dintre ei având şi restanţe salariale de două luni. Drept urmare, au început deja să fie depuse unele notificări, Popadiuc, Zajmovic şi Cabral, de pildă, cerând în scris ca Poli să respecte contractele în vigoare.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri