anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

UMF a publicat metodologia de admitere pentru 2023: se schimbă bibliografia la Facultatea de Medicină

GALERIE
admitere-umf-iasi
 • admitere-umf-iasi
- +

Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a aprobat metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în UMF Iaşi în 2023, având o singură noutate majoră faţă de anii anteriori, despre care „Ziarul de Iaşi” a scris în ediţiile precedente.

Noua metodologie prevede modificarea bibliografiei, manualul „BARRON’S – Anatomie şi fiziologie umană pentru admitere la facultăţile de medicină”, autori Barbara Krumhardt şi I. Edward Alcamo, editura University Press Târgu Mureş, ediţia 2022, va fi utilizat ca resursă bibliografică pentru concursul de admitere la proba de biologie la facultăţile de medicină şi medicină dentară. Acesta va înlocui manualul de Biologie pentru clasa XI-a.

Noua carte are preţul de 175 lei, acesta se poate regăsi şi la Librăria UMF Iaşi, deschisă de luni până vineri în intervalul orar 9.00 - 14.00.

„Decizia de a introduce ca resursă bibliografică manualul BARRON’S a fost luată de majoritatea universităţilor care alcătuiesc Alianţa Universitară G6-UMF. Am considerat că prin această măsură va creşte calitatea pregătirii viitorilor candidaţi, punându-se accent pe capacitatea de sinteză şi de integrare a informaţiilor”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

O altă noutate este şi modificarea procentului de întrebări în structura tezei, la programele de studiu Medicină şi Medicină Dentară. Astfel, 80% din întrebări vor fi din disciplina obligatorie (Biologie) şi 20% din întrebări vor fi din disciplina la alegere (Chimie organică sau Fizică).

„Candidaţii se vor înscrie la concursul de admitere exclusiv online, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului Concursului de admitere. Documentele care vor constitui dosarul de concurs vor fi depuse online (scanate), în secţiuni specifice din platforma dedicată concursului de admitere. Concursul pentru admiterea la ciclul de studii universitare de licenţă va avea loc sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore. Nota obţinută la testul grilă reprezintă nota de admitere”, au transmis reprezentanţii UMF. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.