UMF a trecut proba rezidenţiatului: nicio problemă şi se aşteaptă rezultatele de mâine
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

UMF a trecut proba rezidenţiatului: nicio problemă şi se aşteaptă rezultatele de mâine

GALERIE
examen, rezidentiat, umf
 • examen, rezidentiat, umf
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi (UMF) pare să fi trecut cu brio al doilea examen important de anul acesta, organizat în condiţii de pandemie. 

Peste 2.000 de rezidenţi au susţinut examenul în 70 de săli de clasă de la toate universităţile de stat din Iaşi. Este examenul prin care aceştia intră în meserie, iar speranţa reprezentanţilor UMF este ca un număr cât mai mare dintre aceştia să se îndrepte către zonele care au suferit cel mai mult de o depopulare masivă în ultimii ani, în special către Anestezie şi Terapie Intensivă. Astfel, la Iaşi, nu au existat candidaţi care să aibă temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius care să fie izolaţi în sălile de clasă desemnate zone-tampon, subiectele au fost distribuite la timp începând cu ora 10 şi până la ora 10.15 toţi cei 2.116 candidaţi susţineau examenul.

Teza a durat în total patru ore, moment în care lucrările au fost colectate, scanate şi transmise la Ministerul Sănătăţii, care va difuza începând cu ziua de mâine rezultatele. În funcţie de cel mai mare punctaj obţinut se stabileşte şi nota minimă de trecere (60% din cel mai mare punctaj) şi în zilele 23 - 27 noiembrie se va face, în ordinea mediilor, distribuţia rezidenţilor pentru a ocupa locurile şi posturile disponibile. "A mers foarte bine, nu am avut nici problemă, am avut şi sprijinul cadrelor noastre didactice care au muncit exemplar, am avut şi sprijinul jandarmilor şi al forţelor de ordine locale. Momentan aşteptăm şi rezultatele să vedem cum ne situăm la nivel naţional, dar suntem încrezători şi aici", a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Prof.dr. Luminiţa Smaranda Iancu, prorector al universităţii şi responsabil cu organizarea examenului de rezidenţiat pe centrul universitar Iaşi, a explicat că doar candidaţilor de la medicină şi se cere intrarea şi parcurgerea rezidenţiatului pentru a putea profesa, în timp ce candidaţii de la medicină dentară şi farmacie au liberă practică odată cu absolvirea studiilor de licenţă. "La concursul de rezidenţiat de anul acesta am putea spune că avem o concurenţă notabilă pe domeniul medicină, dar şi la medicină dentară şi farmacie. Aşteptăm să vedem rezultatele după scanarea tezelor, pentru a putea să deducem punctajele", a explicat prof.dr. Luminiţa Smaranda Iancu. Peste 600 de cadre didactice de la universitate au ajutat la desfăşurarea întregului proces, de la supraveghere la toată componenta administrativă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ciucă și plagiatul

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X