UMF anunţă cifrele pentru rezidenţiatul din toamnă: cu 1.400 de locuri mai mult decât în 2019
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

UMF anunţă cifrele pentru rezidenţiatul din toamnă: cu 1.400 de locuri mai mult decât în 2019

GALERIE
umf
 • umf
- +

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a anunţat că concursul de intrare în rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie se va desfăşura duminică, 15 noiembrie 2020.

În acest an, Ministerul Sănătăţii va scoate la concurs 6.100 de poziţii (locuri şi posturi), cu 1.390 mai multe faţă de 2019. Tematica şi bibliografia au rămas neschimbate pentru domeniul medicină, faţă de sesiunea anterioară, iar la domeniile medicină dentară şi farmacie există modificări atât la tematici, cât şi la bibliografie.

Cei interesaţi pot găsi documentaţia aferentă pe siteul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, informaţii care vor fi actualizate şi în contextul ulterior, ţinând cont de pandemia cu noul coronavirus.

„Criza pandemică pe care o traversăm a evidenţiat faptul că România are nevoie de cât mai mulţi medici, de aceea salut scoaterea la concursul de rezidenţiat a unui număr semnificativ mai mare faţă de anii trecuţi. Vreau să le transmit încă o dată rezidenţilor noştri care în această perioadă luptă în linia I că sunt mândru de ei şi că sunt un exemplu demn de urmat pentru colegii care vor susţine concursul de rezidenţiat în acest an. Sunt convins că absolvenţii noştri se vor mobiliza şi mai tare şi vor fructifica cu succes cunoştinţele dobândite în anii facultăţii, astfel încât să obţină rezultatele dorite. Le doresc de pe acum mult succes!“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X