anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

UMF cumpără aparatură de aproape 8 milioane de lei pentru a dota Centrul de simulare

GALERIE
UMF Iasi
 • UMF Iasi
- +

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi încearcă să respecte angajamentul luat în acest an şi să finalizeze până în toamnă centrul de simulare, unde studenţii ar putea lucra pe aparatură de top pentru a gestiona diferitele situaţii care pot apărea în cadrul profesiei, în funcţie de specializare. În acest moment, UMF are lansate - pentru a fi finalizate începând cu 26 august - mai multe licitaţii prin care vrea să îşi asigure aparatura necesară. 

Până pe 26 august se va finaliza licitaţia în valoare de circa 1,24 milioane de lei pentru a cumpăra simulatoare tehnice de cercetare în laparoscopie, iar până pe 31 august trebuie atribuită licitaţia pentru simulatoare tehnice de cercetare în endourologie şi rezecţie urologică, în valoare de 1,36 milioane de lei. În total, UMF pune la bătaie circa 7,8 milioane de lei pentru a cumpăra aparatura de profil, pentru centrul de simulare.

Cu 1,58 milioane de lei vor achiziţiona simulatoare tehnice de cercetare în artroscopie şi ortopedie-traumatologie, cu 1,81 milioane de lei - simulatoare tehnice de cercetare în naştere, neurochirurgie, neurologie clinică, iar cu 1,83 milioane de lei vor fi achiziţionate simulatoare tehnice de cercetare în auscultaţie cardio-pulmonară, otoscopie, oftalmoscopie, bronhoscopie, endoscopie sinusală. În total, dacă vor exista furnizori şi nu vor exista contestaţii, licitaţiile ar trebui să fie finalizate până în partea a doua a lunii septembrie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.