UMF Iaşi a devenit membru titular al Agenţiei Universitare a Francofoniei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

UMF Iaşi a devenit membru titular al Agenţiei Universitare a Francofoniei

GALERIE
umf
  • umf
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a intrat în clubul membrilor titulari ai Agenţiei Naţionale a Francofoniei, asociaţie internaţională care reuneşte 990 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din toată lumea. Până în prezent, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ a făcut parte din AUF ca membru asociat.

Anunţul a fost făcut în premieră de prof.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei, la festivitatea aniversară a Zilelor UMF Iaşi. „De curând a fost un prilej de mare bucurie pentru mine când, conducând instanţele Agenţiei Universitare a Francofoniei, am examinat şi prezentat candidatura UMF Iaşi pentru obţinerea statului de membru titular. Au fost 70 de candidaturi depuse, jumătate au fost acceptate, printre care şi UMF Iaşi“, a precizat acesta.

Rectorul UMF Iaşi, prof.dr. Viorel Scripcariu, a declarat că, în momentul de faţă, a fost primită doar înştiinţarea pe email cu privire la accederea în AUF, iar luna următoare vor fi transmise către universitate documentele oficiale care să ateste acordarea statului de membru titular. „Fran­cofonia la UMF Iaşi este la ea acasă, pentru că avem programe de studii în limba franceză, avem un număr impresionant de studenţi de expresie francofonă şi un Centru de Reuşită Universitară extrem de activ. Suntem onoraţi că am fost acceptaţi, iar beneficiile pe care le are UMF Iaşi ca membru titular sunt importante. UMF Iaşi va putea participa la proiecte comune ale instituţiilor membre şi va primi sprijin pentru pregătirea şi implementarea proiectelor. Mai mult, UMF Iaşi va beneficia de instrumentele şi resursele educaţionale adaptate nevoilor şi contextelor regionale, în special prin promovarea utilizării tehnologiilor informaţiei şi comunicării pentru predare şi cercetare“, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) este o asociaţie internaţională creată cu peste 50 de ani în urmă. Aceasta reuneşte 990 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare provenind din 118 ţări, de pe cinci continente. AUF este, de asemenea, operatorul pentru învăţământul superior şi cercetare al Summit-ului Francofoniei. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitară solidară, angajată în dezvoltarea economică, socială şi culturală a societăţilor.

AUF promovează solidaritatea activă între instituţiile membre şi le acordă sprijinul său pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă: calitatea formării, a cercetării şi a guvernării academice; inserţia profesională şi angajabilitatea absolvenţilor de învăţământ superior; implicarea în dezvoltarea socie­tă­ţilor. AUF acţionează în 10 regiuni ale lumii, inclusiv în Europa Centrală şi Orientală.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.