UMF Iași se extinde peste graniţă: deschide o linie de studiu în română în Ucraina
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UMF Iași se extinde peste graniţă: deschide o linie de studiu în română în Ucraina

GALERIE
umf iasi
  • umf iasi
- +

 

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, reprezentată de rectorul Prof.Univ. Dr. Vasile Astărăstoae și Bukovinian State Medical University din Cernăuţi (Ucraina), reprezentată de rectorul Taras Boychuk, au încheiat un parteneriat pentru a promova cooperarea educațională și schimburile de experiență între cele două universități. Astfel, va fi creată o punte de legătură între cele două institute de medicină prin încurajarea schimburilor de cadre didactice, cercetători și studenți, parteneriatelor științifice și de cercetare și participării comune la programe și granturi internaționale. De asemenea, în acordul de colaborare se subliniază posibilitatea de schimb de bune practici pe linia de studiu în limba engleză, bazate la ambele părţi pe ani întregi de experienţă.
Pentru buna desfășurare a proiectelor comune, cele două universități de medicină au fost de acord cu schimburile de consultanță tehnică, organizarea de schimburi de informații prin cursuri practice, conferințe, simpozioane și workshopuri. Acest acord permite cadrelor didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași să-şi aducă sprijinul pentru deschiderea unei linii de predare în limba română la Universitatea de Medicină din Cernăuţi, să susțină cursuri sau să participe în echipe comune de cercetare cu cadrele didactice de la Universitatea de Medicină din Cernăuți, precum și profesorilor de la Universitatea ucraineană de a preda la UMF Iași. De asemenea, studenții celor două instituții vor putea beneficia de schimburi de pregătire teoretică și practică între cele două universități.
“Universitatea din Cernăuți este o universitate puternică, având 9000 de studenți, masteranzi și doctoranzi și o serie în limba engleză cu 600 de studenți din India, Malaezia, Pakistan și Țările Arabe. Acest parteneriat ne permite o uniformizare a curriculei, cursuri comune dar mai ales deschiderea către spațiul educațional din Ucraina și fosta Uniune Sovietică. În plus, vom acorda toată susținerea pentru ca Universitatea din Cernăuți să poată deschide o linie de studiu în limba română.” a declarat Prof.Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.