UMF Iaşi, singura universitate din România care a participat la conferinţa UMF-urilor din Franţa
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UMF Iaşi, singura universitate din România care a participat la conferinţa UMF-urilor din Franţa

GALERIE
UMF Iaşi
  • UMF Iaşi
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi (UMF Iaşi) a participat, vineri, 20 noiembrie 2020, la Conferinţa Naţională SIDES-CNCEM-UNESS, alături de toate cele 41 universităţi de medicină din Franţa. 

Conferinţa, care a reunit rectorii şi decanii universităţilor de medicină franţuzeşti, este prima organizată după semnarea contractului de parteneriat între UMF Iaşi şi UNESS International, în 13 octombrie 2020, pentru accesul la platforma educaţională digitală franceză, care permite pregătirea intensă a studenţilor francofoni pentru ECNi – testele computerizate naţionale de clasificare (rezidenţiatul francez). Urmare a acestui parteneriat, UMF Iaşi este singura universitate din Europa Centrală şi de Est ai cărei studenţi au acces la platforma digitală SIDES, în care sunt prezentate diverse exemple de cazuri clinice, dosare medicale şi subiecte de examen, astfel încât studenţii francofoni de la UMF Iaşi au şansa de a se pregăti la acelaşi nivel cu studenţii francezi.

La conferinţă au participat prof.dr. Ionela-Lăcrămioara Şerban, decanul Facultăţii de Medicină, prof.dr. Radu Iliescu, prorector UMF Iaşi şi Camil Bourhila, preşedintele Asociaţiei Medicale a Studenţilor Francofoni din Iaşi (AMSFI). Principalul subiect pe agenda conferinţei a fost reforma educaţiei medicale din Franţa, în scopul implementării noului sistem de acces la rezidenţiatul francez. Noul sistem este bazat pe achiziţia şi evaluarea competenţelor acumulate în anii de învăţământ medical (preclinic şi clinic). „Discuţiile avute în cadrul conferinţei au un potenţial excelent de materializare în universitatea noastră: fişele noastre de curs conţin deja perspective de învăţare sub formă de abilităţi specifice pentru fiecare dintre discipline şi ar fi doar o chestiune de aliniere cu sistemul educaţional medical francez. Suntem gata să implementăm ajustările începând cu anul universitar următor, astfel încât studenţii noştri să beneficieze de ele cât mai curând posibil”, a declarat prof.dr. Radu Iliescu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joaca de-a reforma

Cătălin ONOFREI

Joaca de-a reforma

Îmi aduc aminte că aţi promis o Românie normală la cap, la inimă şi la trup!

Filmuletul zilei

opinii

Make Romania Great Again!

Briscan ZARA

Make Romania Great Again!

A fost vreodată România noastră grandioasă, a fost vreun moment din istorie la care ne putem raporta şi care poate fi luat drept exemplu de reuşită, de „aşa da”? Poate cineva spune că o anumită perioadă a fost cea mai apropiată de nivelul albastru al satisfacţiei dintre toate? A existat un moment la care să ne raportăm şi să zicem: „Nu mai e cum a fost atunci când eram cei mai şmecheri, când călăream valul, când eram temuţi, respectaţi, apreciaţi la adevărata valoare”?

Bunul păstor

Mihai DORIN

Bunul păstor

A plecat la Domnul mult prea devreme, la o vârstă la care un îndrumător spiritual îşi desăvârşeşte misiunea creştină, Prea Sfinţitul Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla. Clujenii ne-au oferit cu acest prilej o lecţie de dragoste şi civilizaţie, prin felul în care au înţeles să-şi arate preţuirea pentru blândul păstor, care în cei peste 23 de ani de slujire a cucerit inimile credincioşilor. Şi nu au fost doar cei greco-catolici, aşa cum eu însumi am înţeles cu ani în urmă, atunci când l-am cunoscut, ci deopotrivă ortodocşi ori romano-catolici. 

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

pulspulspuls

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Unde-s ieşenii din scandalul intern din PNL? Or fi ăia ascunşi după draperie?

Iată, stimaţi telespectatori, că iarăşi pică ieşenii de papagal în politichia care se face la Bucureşti.

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.