anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

ADVERTORIAL

UMF Iaşi vă invită la un extraordinar spectacol de teatru coregrafic “OuiBaDa”, marca Gigi Căciuleanu

GALERIE
poza afis UMFOuiBaDa_9749AFIS - Deschidere UMFgigi-caciuleanu
 • poza afis UMF
 • OuiBaDa_9749
 • AFIS - Deschidere UMF
 • gigi-caciuleanu
- +

 

„OuiBaDa”, mai mult decât un balet, este o piesă de teatru coregrafic. Un stil conceput de Gigi Căciuleanu şi pe care l-a dezvoltat în Franţa ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Naţionale Franceze, cel din Rennes. Gen de dans pe care continuă să-l cultive actualmente la Santiago în calitatea sa de coregraf al Baletului Naţional Chilian dar şi ca artist invitat în Brazilia, Romania, Uruguay, Italia, Israel, Japonia, etc.
La baza spectacolului stă balada naţională românească Mioriţa, poem care ne transportă, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pământ la comuniunea cu universul. Având ca punct de plecare prima imagine a baladei, „OuiBaDa” schiţează timp de un spectacol un univers specific românesc. Cel al unei ţări europene finalmente foarte puţin cunoscută de către marele public din Occident. Dar totuşi o Românie a lui Ionescu, Brâncuşi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc. Muzica este un montaj de muzică pur românească de ieri şi de azi, mergând de la folclor până la muzica cea ma tânără şi actuală.Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic către Universal. De la specificul naţional la universalitate.100% românesc, „OuiBaDa” nu îl pune în scenă numai pe român ci fiinţa umană în general.Spectatorii vor putea trăi magia dansului contemporan într-o poveste uluitoare - de la îndepărtat la apropiat, de la particular la universal. "Spectacolul promovează şcoala românească de dans contemporan; un spectacol al unei şcoli actuale de gândire, de tehnică şi de trăire artistică a dansului, pentru a fi prezentat atât în ţară cât şi peste hotare. Sunt convins că „OuiBaDa” demonstrează existenţa unei şcoli româneşti valoroase de dans contemporan", a declarat maestrul Gigi Căciuleanu.
 
OuiBaDa - Un spectacol deGigi Căciuleanu
Scenografie: Corina Gramoşteanu
Asistent coregraf: Lelia Marcu
Distribuţia: Diana Spiridon, Ramona Bărbulescu, Paul Cimpoieru, Rasmina Luisa Calbajos, Doina Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Alex Călin, Ioana Marchidan, Cristian Nanculescu, Ana Pepine, Arcadie Rusu
Producător: Fundaţia ART PRODUCTION
 
Gigi Căciuleanu, un geniu al baletului românesc, născut la Bucureşti, este absolvent al Şcolii Naţionale de Coregrafie. Devenirea balerinului şi apoi a coregrafului Gigi Căciuleanu stau sub semnul a două mari stele ale dansului secolului XX: Miriam Răducanu şi Pina Bausch. S-a format în România sub îndrumarea lui Miriam Răducanu apoi şi-a perfecţionat tehnica la Teatrul Balşoi din Moscova. A intrat în faimoasa companie de dans contemporan, Folkwang Ballet, condusă de Pina Bausch. În 1973 s-a stabilit în Franţa. În 1994 este decorat de către statul francez cu gradul de„Chevalier de L’Ordre des Arts et Lettres”, iar în 2002 primeşte medalia "Steaua României" cu rangul de Cavaler.Continuă în Franţa şi în lume să predea tehnica sa specifică şi să transmită stilul său original de dans contemporan sub formă de ateliere şi master-class în cadrul instituţiilor de prestigiu precum: Conservatoriul Naţional Superior La Villette, l' Ecole de l' Opéra de Paris, Conservatoarele Naţionale franceze: Boulogne-Billancourt, Annecy, Chambéry, Rennes etc. Este fondator al Teatrului coregrafic din Nancy – Compania Gigi Caciuleanu, este Cavaler al Artelor şi al Literelor (1984), iar de mai bine de 10 ani conduce Compania Naţională de Balet din Santiago de Chile, “El Banch”. Are peste 250 de coregrafii la activ, ultima din ele fiind spectacolul D’ale noastre, un omagiu adus lui Ion Luca Caragiale.
 
Luni, 30 septembrie, începând cu ora 17.30, în Piaţa Naţiunii (esplanadaUMF), va avea loc Ceremonia de Deschidere a anului universitar 20132014 a Universităţii de Medicină şi FarmacieGrigoreT.Popa” din Iaşi. Festivitatea de lansare aanuluiuniversitar, care va sta sub semnul diversităţii şi multiculturalităţii, va debuta la ora 17.30 cu prezentarea naţiunilor reprezentate de studenţii UMF Iaşi şi mesajele invitaţilor speciali. Festivitatea de deschidere va fi urmată de spectacolul de teatru coregrafic “OuiBaDa”, cu participarea extraordinară a maestrului coregraf Gigi Căciuleanu. Evenimentul se va încheia la ora 21.00 cu un spectacol festiv de artificii şi proiecţii video. Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014 va fi transmisă online pe platforma de e-learning www.umfiasi.ro.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.