UMF Iaşi vă invită la un extraordinar spectacol de teatru coregrafic “OuiBaDa”, marca Gigi Căciuleanu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

ADVERTORIAL

UMF Iaşi vă invită la un extraordinar spectacol de teatru coregrafic “OuiBaDa”, marca Gigi Căciuleanu

GALERIE
poza afis UMFOuiBaDa_9749AFIS - Deschidere UMFgigi-caciuleanu
 • poza afis UMF
 • OuiBaDa_9749
 • AFIS - Deschidere UMF
 • gigi-caciuleanu
- +

 

„OuiBaDa”, mai mult decât un balet, este o piesă de teatru coregrafic. Un stil conceput de Gigi Căciuleanu şi pe care l-a dezvoltat în Franţa ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Naţionale Franceze, cel din Rennes. Gen de dans pe care continuă să-l cultive actualmente la Santiago în calitatea sa de coregraf al Baletului Naţional Chilian dar şi ca artist invitat în Brazilia, Romania, Uruguay, Italia, Israel, Japonia, etc.
La baza spectacolului stă balada naţională românească Mioriţa, poem care ne transportă, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pământ la comuniunea cu universul. Având ca punct de plecare prima imagine a baladei, „OuiBaDa” schiţează timp de un spectacol un univers specific românesc. Cel al unei ţări europene finalmente foarte puţin cunoscută de către marele public din Occident. Dar totuşi o Românie a lui Ionescu, Brâncuşi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc. Muzica este un montaj de muzică pur românească de ieri şi de azi, mergând de la folclor până la muzica cea ma tânără şi actuală.Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic către Universal. De la specificul naţional la universalitate.100% românesc, „OuiBaDa” nu îl pune în scenă numai pe român ci fiinţa umană în general.Spectatorii vor putea trăi magia dansului contemporan într-o poveste uluitoare - de la îndepărtat la apropiat, de la particular la universal. "Spectacolul promovează şcoala românească de dans contemporan; un spectacol al unei şcoli actuale de gândire, de tehnică şi de trăire artistică a dansului, pentru a fi prezentat atât în ţară cât şi peste hotare. Sunt convins că „OuiBaDa” demonstrează existenţa unei şcoli româneşti valoroase de dans contemporan", a declarat maestrul Gigi Căciuleanu.
 
OuiBaDa - Un spectacol deGigi Căciuleanu
Scenografie: Corina Gramoşteanu
Asistent coregraf: Lelia Marcu
Distribuţia: Diana Spiridon, Ramona Bărbulescu, Paul Cimpoieru, Rasmina Luisa Calbajos, Doina Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Alex Călin, Ioana Marchidan, Cristian Nanculescu, Ana Pepine, Arcadie Rusu
Producător: Fundaţia ART PRODUCTION
 
Gigi Căciuleanu, un geniu al baletului românesc, născut la Bucureşti, este absolvent al Şcolii Naţionale de Coregrafie. Devenirea balerinului şi apoi a coregrafului Gigi Căciuleanu stau sub semnul a două mari stele ale dansului secolului XX: Miriam Răducanu şi Pina Bausch. S-a format în România sub îndrumarea lui Miriam Răducanu apoi şi-a perfecţionat tehnica la Teatrul Balşoi din Moscova. A intrat în faimoasa companie de dans contemporan, Folkwang Ballet, condusă de Pina Bausch. În 1973 s-a stabilit în Franţa. În 1994 este decorat de către statul francez cu gradul de„Chevalier de L’Ordre des Arts et Lettres”, iar în 2002 primeşte medalia "Steaua României" cu rangul de Cavaler.Continuă în Franţa şi în lume să predea tehnica sa specifică şi să transmită stilul său original de dans contemporan sub formă de ateliere şi master-class în cadrul instituţiilor de prestigiu precum: Conservatoriul Naţional Superior La Villette, l' Ecole de l' Opéra de Paris, Conservatoarele Naţionale franceze: Boulogne-Billancourt, Annecy, Chambéry, Rennes etc. Este fondator al Teatrului coregrafic din Nancy – Compania Gigi Caciuleanu, este Cavaler al Artelor şi al Literelor (1984), iar de mai bine de 10 ani conduce Compania Naţională de Balet din Santiago de Chile, “El Banch”. Are peste 250 de coregrafii la activ, ultima din ele fiind spectacolul D’ale noastre, un omagiu adus lui Ion Luca Caragiale.
 
Luni, 30 septembrie, începând cu ora 17.30, în Piaţa Naţiunii (esplanadaUMF), va avea loc Ceremonia de Deschidere a anului universitar 20132014 a Universităţii de Medicină şi FarmacieGrigoreT.Popa” din Iaşi. Festivitatea de lansare aanuluiuniversitar, care va sta sub semnul diversităţii şi multiculturalităţii, va debuta la ora 17.30 cu prezentarea naţiunilor reprezentate de studenţii UMF Iaşi şi mesajele invitaţilor speciali. Festivitatea de deschidere va fi urmată de spectacolul de teatru coregrafic “OuiBaDa”, cu participarea extraordinară a maestrului coregraf Gigi Căciuleanu. Evenimentul se va încheia la ora 21.00 cu un spectacol festiv de artificii şi proiecţii video. Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014 va fi transmisă online pe platforma de e-learning www.umfiasi.ro.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.