UMF plănuieşte noi investiţii: un centru de conferinţe şi o cantină studenţească
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

UMF plănuieşte noi investiţii: un centru de conferinţe şi o cantină studenţească

GALERIE
UMF Iasi
  • UMF Iasi
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a plănuit noi investiţii pentru perioada care urmează, directorul general administrativ, ing. Maria Arhip, vorbind într-un interviu acordat platformei interne a instituţiei, news.umfiasi.ro, de faptul că urmează să fie ridicat un centru de conferinţe pe terenul fostei săli de sport Bagdasar. 

În prezent, aceasta precizează că s-au obţinut avize pentru eliberarea terenului şi pentru utilizarea sălii de sport, iar că proiectul prevederea într-o primă fază doar săli de conferinţe. Ulterior însă, în urma consultării studenţilor, s-a decis construirea pe spaţiile respective şi a unei cantine studenţeşti, dat fiind faptul că actuala construcţie are capacitate foarte mică, UMF fiind practic singura universitate mare de stat din Iaşi care nu are o cantină dimensionată la numărul mare de studenţi înmatriculaţi.

„Am făcut un sondaj printre studenţi şi am constat că aceştia îşi doresc foarte mult o cantină studenţească. Astfel că ne-am decis să ridicăm acolo o cantină - cea actuală nu face faţă numărului mare de studenţi şi cadre didactice, dar vor fi şi săli de conferinţă, săli de lectură, spaţii de cazare, pentru că va fi o clădire pe mai multe niveluri. Este un proiect ambiţios, dar care va fi, cu siguranţă, realizat, aşa cum au fost şi celelalte. În momentul de faţă suntem în faza de obţinere a autorizaţiei pentru demolare“, a declarat ing. Maria Arhip în interviul menţionat anterior. UMF plănuieşte şi o serie de lucrări la căminele încă nereabilitate - 1 Mai A şi căminul de rezidenţi C9-C10. În 2019 a intrat deja în renovare E1, iar reprezentanţii UMF sper să fie gata până în octombrie 2020, o scară de la căminul de rezidenţi C9-C10 va intra în renovare anul viitor, fiind deja aprobată investiţia de minister şi urmează să fie lansată procedura de achiziţie. UMF va pierde însă locuri de cazare odată cu aceste modernizări, fiindcă din patru locuri în cameră vor fi transformate camerele în două sau trei locuri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.