UMF plănuieşte noi investiţii: un centru de conferinţe şi o cantină studenţească
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 05.12.2020

UMF plănuieşte noi investiţii: un centru de conferinţe şi o cantină studenţească

GALERIE
UMF Iasi
  • UMF Iasi
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a plănuit noi investiţii pentru perioada care urmează, directorul general administrativ, ing. Maria Arhip, vorbind într-un interviu acordat platformei interne a instituţiei, news.umfiasi.ro, de faptul că urmează să fie ridicat un centru de conferinţe pe terenul fostei săli de sport Bagdasar. 

În prezent, aceasta precizează că s-au obţinut avize pentru eliberarea terenului şi pentru utilizarea sălii de sport, iar că proiectul prevederea într-o primă fază doar săli de conferinţe. Ulterior însă, în urma consultării studenţilor, s-a decis construirea pe spaţiile respective şi a unei cantine studenţeşti, dat fiind faptul că actuala construcţie are capacitate foarte mică, UMF fiind practic singura universitate mare de stat din Iaşi care nu are o cantină dimensionată la numărul mare de studenţi înmatriculaţi.

„Am făcut un sondaj printre studenţi şi am constat că aceştia îşi doresc foarte mult o cantină studenţească. Astfel că ne-am decis să ridicăm acolo o cantină - cea actuală nu face faţă numărului mare de studenţi şi cadre didactice, dar vor fi şi săli de conferinţă, săli de lectură, spaţii de cazare, pentru că va fi o clădire pe mai multe niveluri. Este un proiect ambiţios, dar care va fi, cu siguranţă, realizat, aşa cum au fost şi celelalte. În momentul de faţă suntem în faza de obţinere a autorizaţiei pentru demolare“, a declarat ing. Maria Arhip în interviul menţionat anterior. UMF plănuieşte şi o serie de lucrări la căminele încă nereabilitate - 1 Mai A şi căminul de rezidenţi C9-C10. În 2019 a intrat deja în renovare E1, iar reprezentanţii UMF sper să fie gata până în octombrie 2020, o scară de la căminul de rezidenţi C9-C10 va intra în renovare anul viitor, fiind deja aprobată investiţia de minister şi urmează să fie lansată procedura de achiziţie. UMF va pierde însă locuri de cazare odată cu aceste modernizări, fiindcă din patru locuri în cameră vor fi transformate camerele în două sau trei locuri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Declarație vot

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.