UMF sărbătoreşte 135 de ani de învăţământ medical la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

UMF sărbătoreşte 135 de ani de învăţământ medical la Iaşi

GALERIE
UMF Iasi Foto iasi365.com
  • UMF Iasi Foto iasi365.com
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi va sărbători împlinirea a 135 de ani de învăţământ medical superior la Iaşi printr-o serie de manifestări cuprinse între 3 şi 6 decembrie, primordial ştiinţifice.

Seria de evenimente va debuta miercuri, 3 decembrie, de la ora 10.00, în Aula „Geor­ge Emil Palade“ a instituţiei de învăţământ superior, unde va avea loc conferinţa motivaţională „Reţeta succesului în medicină“, la care vor participa, prin alţii, şi prof.dr. John E. Hall, de la Universitatea Missis­sippi din SUA, Sir Miles Irving, de la Universitatea din Manchester, prof.dr. Gabril Gurman, de la Universitatea Ben Gurion, din Beer Sheva şi prof.dr. Adrian Streinu Cercel. „Momentul acesta aniversar reprezintă unul de analiză şi în acelaşi timp de bucurie. Serbăm aceşti ani într-un moment în care universitatea este afirmată pe plan naţional şi internaţional şi este într-un proces de expansiune“, a declarat prof.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi.

Pe parcursul celor patru zile vor avea loc o serie de manifestări dedicate cercetării, multe dintre ele îndreptate şi către studenţi. Printre acestea se numără şi o serie de workshopuri pe dife­rite teme, dar şi Congresul studen­ţilor la medicină dentară şi a tine­rilor sto­matologi STOMIS, a cărui deschi­dere festivă va avea loc în timpul organizării Zilelor UMF Iaşi.

Joi, 3 decembrie, spre exemplu, va avea loc, tot în Aula „George Emil Palade“, un târg al oportunităţilor de cercetare, iar pe parcursul zilei vor avea loc şi o serie de expoziţii de fotografii, cât şi conferinţe. Mo­men­tul central al evenimentului va fi organizat însă vineri seara, de la 17.00, şi va purta numele de „Balul Iernii“, organizat la Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi. Acesta este un spectacol caritabil în folosul copiilor de la Bogdăneşti, care este oferit ieşenilor de către tinerii din Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi. Vor interpreta Corul studenţilor, vor exista câteva numere de interpretare separat, iar în final va avea loc şi un spectacol al trupei de teatru a studenţilor de la SSMI.

„Evenimentele sunt concentrate mai mult pe latura ştiinţifică fiindcă sunt organizate în apro­piere de deschiderea anului universitar şi trebuie să mai facem şi medicină. Punctul central al acestora este însă Balul Iernii, care va fi la BCU şi care este organizat de studenţii de la medicină, iar noi suntem prezenţi pentru a-l face punctul culminant al acestor ma­ni­festări“, a adăugat prof.dr. Vasile Astărăstoae.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.