UMOR: Săteni izolaţi în bufet de frica Omicron: ei aşteaptă să se termine tot alfabetul grec

duminică, 16 ianuarie 2022, 11:43
3 MIN
 UMOR: Săteni izolaţi în bufet de frica Omicron: ei aşteaptă să se termine tot alfabetul grec

Am ajuns la jumătatea iernii calendaristice, zi de adevărată sărbătoare a poeziei; din păcate, poeţii fac acum versuri cu "biberon", "castron" şi "tomberon", să rimeze cu "omicron", ori cu "opinci", "tilinci", "palinci" sau "ornitorinci", rime pentru "cinci" – de la al cincilea val. 

Avem ştiri despre cum se descurcă unii compatrioţi în al cincilea val:

                                                        *         *         *

* După valul al patrulea, cauzat de tulpina Delta, sătenii din Consumatori au ieşit din bufet şi au plecat, în sfârşit, la casele lor; acolo s-au simţit neîmpliniţi şi nervoşi până când au aflat că vine al cincilea val şi s-au întors la bufet. Cercetătorii se tem că ziua în care pandemia se va isprăvi definitiv le-ar putea fi fatală.

* Localnicii din Machitori nici n-au mai ieşit din bufet după Delta, spunând că, oricum, urmează încă un val, deci n-are rost să-şi părăsească locurile de la mese, ca să li se răcească scaunele. Din fericire, producţia toamnei a fost bogată şi patronul bufetului a fost prevăzător, aşa că bieţii sinistraţi au material pentru încă vreo două valuri.

* Cei din Puturoşi stau la bufet de pe 1 iunie 2020, de când s-au redeschis terasele de Ziua Copiilor, şi beau pe datorie, în contul viitoarelor alocaţii de până la majoratul micuţilor. Unii au consumat deja şi pentru viitoarele tulpini ale virusului, până pe la variantele sigma, psi şi omega.

                                                        *         *         *

* Auzind că vine un nou val al pandemiei, Marian Cumătru a luat măsuri din timp, a bătut scânduri pe uşa şi geamurile grajdului, a întărit acoperişul, apoi şi-a legat bine calul cu multe frânghii. Întrebat de consăteni, Marian a răspuns că nu vrea să vină iar valul şi să-i ia calul, ca la inundaţie.

* Romeo Clapetă a aflat că oamenii trebuie să renunţe la măştile din materiale textile, deci a încercat să-şi dea jos şoseta ţinută la nas, pe post de mască, încă de la primul val, dar n-a izbutit să o dezlipească, aşa că, de câteva zile, poartă în picioare, băgate în ghete, măşti FFP2, care nu-i ţin cald la tălpi.

* Şi Benone Căciuliţă, gospodar din Acarieni, a auzit că nu mai e voie să se utilizeze măşti din pânză, motiv pentru care şi-a obligat soacra, pe Vermona, să poarte mască făcută dintr-o pungă, spre binele ei, ca să fie protejată. Solidară cu mişcarea BLM, ea a tot strigat "Nu pot respira!" şi s-a tot zbătut, până când s-a spart punga.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii