anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

UMOR: Săteni izolaţi în bufet de frica Omicron: ei aşteaptă să se termine tot alfabetul grec

GALERIE
eminescu-bmb
 • eminescu-bmb
- +

Am ajuns la jumătatea iernii calendaristice, zi de adevărată sărbătoare a poeziei; din păcate, poeţii fac acum versuri cu "biberon", "castron" şi "tomberon", să rimeze cu "omicron", ori cu "opinci", "tilinci", "palinci" sau "ornitorinci", rime pentru "cinci" - de la al cincilea val. 

Avem ştiri despre cum se descurcă unii compatrioţi în al cincilea val:

                                                        *         *         *

* După valul al patrulea, cauzat de tulpina Delta, sătenii din Consumatori au ieşit din bufet şi au plecat, în sfârşit, la casele lor; acolo s-au simţit neîmpliniţi şi nervoşi până când au aflat că vine al cincilea val şi s-au întors la bufet. Cercetătorii se tem că ziua în care pandemia se va isprăvi definitiv le-ar putea fi fatală.

* Localnicii din Machitori nici n-au mai ieşit din bufet după Delta, spunând că, oricum, urmează încă un val, deci n-are rost să-şi părăsească locurile de la mese, ca să li se răcească scaunele. Din fericire, producţia toamnei a fost bogată şi patronul bufetului a fost prevăzător, aşa că bieţii sinistraţi au material pentru încă vreo două valuri.

* Cei din Puturoşi stau la bufet de pe 1 iunie 2020, de când s-au redeschis terasele de Ziua Copiilor, şi beau pe datorie, în contul viitoarelor alocaţii de până la majoratul micuţilor. Unii au consumat deja şi pentru viitoarele tulpini ale virusului, până pe la variantele sigma, psi şi omega.

                                                        *         *         *

* Auzind că vine un nou val al pandemiei, Marian Cumătru a luat măsuri din timp, a bătut scânduri pe uşa şi geamurile grajdului, a întărit acoperişul, apoi şi-a legat bine calul cu multe frânghii. Întrebat de consăteni, Marian a răspuns că nu vrea să vină iar valul şi să-i ia calul, ca la inundaţie.

* Romeo Clapetă a aflat că oamenii trebuie să renunţe la măştile din materiale textile, deci a încercat să-şi dea jos şoseta ţinută la nas, pe post de mască, încă de la primul val, dar n-a izbutit să o dezlipească, aşa că, de câteva zile, poartă în picioare, băgate în ghete, măşti FFP2, care nu-i ţin cald la tălpi.

* Şi Benone Căciuliţă, gospodar din Acarieni, a auzit că nu mai e voie să se utilizeze măşti din pânză, motiv pentru care şi-a obligat soacra, pe Vermona, să poarte mască făcută dintr-o pungă, spre binele ei, ca să fie protejată. Solidară cu mişcarea BLM, ea a tot strigat "Nu pot respira!" şi s-a tot zbătut, până când s-a spart punga.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.