anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un „bizon” de trafic s-a dat jos din BMW şi i-a spart buza celui pe care îl şicanase. Pedeapsă surpriză

GALERIE
pedeapsa, bizon, trafic, sicanare
  • pedeapsa, bizon, trafic, sicanare
- +

Un „bizon” vasluian a scăpat ieftin după ce a agresat absolut gratuit un partener de trafic. Va avea de plătit doar o amendă penală şi tratamentul estetic al victimei sale.

Incidentul a avut loc în martie 2020, în Huşi, pe Calea Basarabiei. Dinspre Buneşti-Avereşti venea autoturismul în care se aflau F.C.U. şi mama sa. În apropierea unei staţii Peco, automobilul a fost depăşit de un BMW, condus de Vlăduţ Şerban. Acesta a frânat brusc în faţa lui F.C.U. de mai multe ori, şicanându-l. F.C.U. a oprit şi a coborât geamul portierei. Şerban a oprit şi el, a coborât şi, fără a spune niciun cuvânt, l-a lovit pe F.C.U. cu pumnul în gură. S-a urcat înapoi la volan şi a plecat.

Şoferul agresiv a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe, fiind pasibil de o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare. În cursul anchetei, Şerban şi-a recunoscut fapta, ceea ce i-a adus o pedeapsă mai uşoară. Magistraţii Judecătoriei Huşi au considerat că o amendă penală este suficientă pentru a asigura îndreptarea tânărului de 31 de ani. Acesta a fost condamnat la plata unei amenzi de 6.750 de lei, corespunzând unui număr de 225 de zile-amendă. Victima sa a cerut şi plata a 5.000 de lei ca daune morale şi 10.000 de lei ca daune materiale, arătând că a avut nevoie de o operaţie estetică în valoare de 300 de euro pentru refacerea buzei şi de lucrări de protetică dentară. Pentru dovedirea acestora, a depus devize în sumă totală de 21.300 lei. Conform legii, instanţa nu poate aproba mai mult decât i s-a cerut, aşa că din totalul cheltuielilor stomatologice invocate, lui F.C.U. i s-au aprobat doar 10.000 lei, la care s-au adăugat daunele morale de 5.000 lei.

Sentinţa a fost contestată de Şerban, cazul ajungând pe masa judecătorilor Curţii ieşene de Apel. Aceştia au considerat amenda penală ca fiind o sancţiune mult prea blândă pentru fapta comisă de Şerban, „având în vedere maniera violentă şi inexplicabilă în care acesta s-a comportat în trafic, faţă de o persoană pe care nu o cunoştea, care nu i-a greşit cu nimic, ci, dimpotrivă, tot inculpatul a fost cel care a şicanat-o în trafic”. „Curtea consideră că o condamnare la pedeapsa închisorii ar fi fost mai degrabă adecvată periculozităţii inculpatului, dar fiind sesizată cu apelul formulat doar de inculpat, nu poate proceda la agravarea situaţiei sale juridice în propriul apel”, au explicat magistraţii motivul pentru care au menţinut amenda aplicată la Huşi. Mai mult, ei au remarcat lipsa dovezilor că lucrările dentare ar fi fost impuse de urmările loviturii aplicate de Şerban. Ei au considerat dovedită doar rana de la nivelul buzei. Prin urmare, din daunele materiale aprobate la Huşi, au menţinut doar cei 300 de euro, cât costase operaţia estetică, eliminând complet devizul stomatologic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.