anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

vineri, 20.05.2022

Un abonat la contracte din bani publici şi-a găsit „naşul”

GALERIE
buzunare goale-faliment
 • buzunare goale-faliment
- +

După ce s-a hrănit ani la rând din fonduri publice, firma Ştef Comserv, deţinută de către Antonel Adomnicăi şi Ionel Ştefan, a lăsat în urmă datorii de circa 1,4 milioane de lei către Fisc. Societatea a intrat direct în faliment.

 

Fiscul ieşean a obţinut intrarea direct în faliment a firmei Ştef Comserv din Tomeşti, deţinută de un afacerist local, Antonel Adomnicăi, un abonat constant la contracte pe bani publici în localitatea natală, înainte de venirea crizei economice. Alături de asociatul său Ionel Ştefan, Adomnicăi a fost implicat la începutul anilor 2000 prin această firmă într-un dosar în care era acuzat că a furnizat către 17 primării mai puţină piatră spartă pentru repararea drumurilor decât scria în contracte. Potrivit sentinţei prin care compania administrată de Adomnicăi a intrat în faliment, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice are de recuperat circa 1,4 milioane lei, constând în taxe, impozite şi penalităţi calculate la acestea, ce nu au fost achitate.

„Creditoarea DGRFP Iaşi a solicitat deschiderea procedurii simplificate a insolvenţei debitorului SC STEF COMSERV SRL pentru recuperarea unei creanţe în sumă de 1.390.965 lei reprezentând impozite, taxe şi accesorii aferente, datorată bugetului de stat, creanţă care este scadentă de mai mult de 60 de zile. Cererea introductivă s-a comunicat în copie debitorului şi s-a dispus citarea acestuia la sediul social înscris la registrul comerţului; în conformitate cu datele furnizate de ORC Iaşi la dosar debitorul figurează că se află în stare de lichidare. Reprezentanţii debitoarei nu au formulat contestaţie ori întâmpinare în ceea ce priveşte starea de insolvenţă, existenţa sau cuantumul creanţei reclamate şi nici împrejurarea încetării plăţilor”, conform sentinţei de intrare în faliment.

Societatea a fost înfiinţată în 1996, iar în prezent îi are ca asociaţi pe Ionel Ştefan şi Antonel Adomnicăi, acesta din urmă fiind şi administrator. Adomnicăi a devenit cunoscut în spaţiul public datorită firmelor sale de construcţii, 3 A Drumuri şi 2 A Drumuri, prin care câştiga lucrări publice la Tomeşti, dar şi la alte primării. În prezent, Adomnicăi nu mai figurează în niciuna din cele două firme, el vânzându-le deoarece „avea de recuperat multe sume de recuperat”, potrivit unei declaraţii mai vechi acordate pentru „;Ziarul de Iaşi”. Adomnicăi a fondat firma 3A Drumuri în 2008, iar în 2011 a ajuns la Andrei şi Maria Adomnicăi, pentru ca în prezent să fie deţinută de Mirela Mizgă. În primii ani de la înfiinţare, societatea înfiinţată de Adomnicăi a avut afaceri de 6-9 milioane lei, iar cel mai mare profit a fost înregistrat în 2010, în cuantum de 1,36 milioane lei.

O altă firmă deţinută de Adomnicăi, 2A Drumuri, dizolvată încă din 2010, s-a aflat în mijlocul unor scandaluri cu diferite instituţii publice de la care a primit contracte de construcţii. Într-unul din cazuri, „Ziarul de Iaşi” a scris în 2010 cum primarul din Valea Seacă semna acte adiţionale de lucrări în aceeaşi zi cu semnarea contractului de lucrări propriu zis. Inspectorii Curţii de Conturi constataseră că firma 2A Drumuri ar fi primit nejustificat 1,4 milioane lei din contractul privind construcţia unui cămin cultural în comună. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Nimic de salvat

Pavel LUCESCU

Nimic de salvat

Încăput pe mâna lui Barna, Ghinea, Drulă, Năsui şi prietenii, USR a devenit un soi de anexă libertariană a PNL, unde ar fi logic să şi sfârşească, alături de gaşca Câţu-Gorghiu.

opinii

Simple notaţii

Alexandru CĂLINESCU

Simple notaţii

Sorin Oprescu mi-a fost dintotdeauna profund antipatic, şi asta înainte să aflu despre matrapazlâcurile lui. Îmi părea un şmecher de „capitală”, un ins cu apucături golăneşti, vulgar şi agresiv. Îl situam cam pe aceeaşi treaptă cu Becali, deşi la acesta din urmă mai puteam detecta nişte urme de umanitate. Am aflat, în urma condamnării lui Oprescu, ceea ce, probabil, ştia destulă lume: doctorul lucra în stil mare, cerea şpăgi colosale, avea - precum mafioţii - oameni de încredere care îl protejau şi îşi asumau treburile riscante. 

Tencuiala antiseismică

Neculai SEGHEDIN

Tencuiala antiseismică

Desigur, o legendă urbană, unul din miturile care însoţesc toate amintirile, povestirile, convingerile legate de cutremur, care au dus la dezvoltarea unei adevărate culturi a seismului în România.

Love story la “om la lună”

George PLEȘU

Love story la “om la lună”

Se face curând un an de zile de când nu am mai scos din player-ul maşinii cd-ul cu albumul În caz de om la lună, strigaţi „om la lună, stânga/ dreapta” după caz.

pulspulspuls

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

PULS

Unde a dispărut de-o vreme şi de ce madam Şoşo, cea mai cu greutate sinatoare de Iaşi

Multă lumea ne-a tot întrebat în ultima vreme unde o fi dispărut din peisaj sinatoarea de Iaşi cu cea mai mare greutate (la quintale ne referim, nu la influenţă, evident), dar şi cu gura cea mai mare. Ei bine, stimaţi telespectatori, am apelat pentru un răspuns la această spinoasă problemă a politichiei locale, naţionale şi, de ce nu, chiar evropeneşti am putea spune, la aceeaşi sursă a noastră care ne-a spus câte una sau alta la momentul candidaturii ei la Iaşi pe listele auriste, când mai nimeni nu ştia de un’ s-o ia pe madam: adicătelea amicul Archibald Tănase, stimaţi telespectatori, că sigur vă era olecuţă dor de el, nu-i aşa?

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.