Un absolvent al UMF, profesor asociat la Harvard Medical School, va fi premiat azi la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Un absolvent al UMF, profesor asociat la Harvard Medical School, va fi premiat azi la Iaşi

GALERIE
Dan Gabriel DudaDan Gabriel Duda
  • Dan Gabriel Duda
  • Dan Gabriel Duda
- +

Deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) nu vine doar cu o ceremonie festivă anul acesta. Conducerea instituţiei de învăţământ superior de profil medical va acorda titlul de Doctor Honoris Causa unui reputat profesionist român din domeniu: Dan Gabriel Duda (FOTO DREAPTA), profesor asociat la Harvard Medical School, director al Programului de Cercetare Translaţională în Radioterapie pentru Tumori Gastrointestinale şi cercetător principal la Massachusetts General Hospital (MGH).

 Ceremonia de înmânarea a titlului va avea loc astăzi, de la ora 15.00, în Sala Senat a UMF Iaşi, în contextul în care deschiderea anului universitar este programată două ore mai târziu, în Aula „George Emil Palade”. Dan Gabriel Duda este absolvent al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi Doctor în Ştiinţe Medicale (Chirurgie Gastrointestinală) al Tohoku University Graduate School of Medicine, Japonia.

În prezent ocupă funcţia de profesor asociat la Departamentul de Radioterapie-Oncologie, Harvard Medical School, Boston, Massachusetts, SUA. „A ocupat funcţiile de Instructor, HMS şi Asistent în Biologie, MGH între 2004 şi 2007, Profesor Asistent, HMS şi Cercetător Asistent, MGH în perioada 2007-2012. Din anul 2009 este membru al Programului „Angiogenesis, Invasion and Metastasis” al Centrului de Oncologie Dana Farber/Harvard Cancer Center, Boston şi profesor asociat, HMS şi Cercetător Asociat la Spitalul MGH, director al Programului de Cercetare Translaţională în Radioterapie pentru Tumori Gastrointestinale, precum şi cercetător principal în cadrul aceleiaşi instituţii”, au transmis reprezentanţii UMF Iaşi. Aceştia au mai precizat şi că profesorul conduce secţia de Cercetare Oncologică din cadrul Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor, Gastroenterologilor şi Oncologilor (IASGO) din 2013 şi a fost Secretar General al acestei organizaţii în 2015. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.