Ieseanul sustine ca a fost nevoit sa doarma impreuna cu boschetarii dupa ce "Protectia Copilului" l-a externat din camin la 26 de ani. Vrea pentru asta daune morale de 470.000 de lei. Autoritatile sustin ca tanarul a fost informat din timp ca a sosit vremea sa se descurce singur, si ca nu au facut decat sa respecte legea.
Proces pe bani grei intentat de un tanar iesean impotriva Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGSAPC). Tanarul Romeo Troaca, de 26 de ani, blameaza institutia pentru ca l-ar fi lasat abuziv fara cazare si spune ca dupa ce a fost dat afara a fost nevoit sa doarma pe strazi, printre boschetari, fiindu-i permanent viata pusa in pericol. In cererea de chemare in judecata adresata Tribunalului, Romeo Troaca sustine ca este absolvent al Facultatii de Filosofie si Stiinte Politice din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza".
Ieseanul spune ca a beneficiat de serviciile de cazare ale Complexului de Servicii Comunitare Bucium, din cadrul DGSAPC Iasi, pana pe 28 septembrie, fiind ulterior dat afara in prezenta unor politisti.
Evacuat cu Politia
Romeo Troaca sustine ca a solicitat reprezentantilor institutiei sa ii mai permita sa ramana in centrul din Bucium pana anul viitor, insa s-a lovit de fiecare data de refuzul autoritatilor. „Vineri, 28.09,2012, la ora 07.30, seful de centru impreuna cu asistentul social, psihologul, administratorul, asistenta medicala, educatorul de grupa si centralistul unitatii s-au prezentat in fata camerei mele, punandu-mi in vedere ca incepand cu data de 28.09.2012 nu mai am dreptul sa stau in Complex si ca mi se da timp pana la ora 11 sa imi fac bagajele si sa plec. La ora 11, cei din centru au chemat Politia. Pana la data de 01.10.2012 am dormit in strada la Gara, alaturi de boschetari, fiind permanent in pericol de a fi agresat. M-am spalat la toaleta din pasajul Unirii. Am ajuns sa dorm in frig, in ploaie si sa fiu alungat ca un caine comunitar in strada, fara ca nimanui sa-i pese", sustine Romeo Troaca. Acesta mai spune ca, in perioada in care a fost anuntat ca va fi externat, a reusit sa-si gaseasca un loc de munca, iar dupa 1 octombrie, el a incetat sa mai locuiasca pe strazi.
„Un actor desavarsit"
In replica, reprezentantii DGSAPC sustin ca tanarul nu ar fi de fapt usa de biserica si ca incearca prin acest litigiu sa se imbogateasca „fara justa cauza". „Instanta nu trebuie sa cada in capcana reclamantului, care este un actor desavarsit, capabil sa starneasca compasiunea celor din jur, care nu-i cunosc adevarata fata. Este de neconceput ca un tanar la 26 de ani, care se pretinde a fi intelectual, nu este capabil sa inteleaga ca a venit timpul sa se descurce singur si ca trebuia sa se pregateasca pentru aceasta faza a vietii sale", au precizat reprezentantii DGSAPC in intampinarea depusa la dosar.
Potrivit legii, tinerii pot fi cazati in centrele de asistenta sociala dupa 18 ani in cazul in care urmeaza studii superioare, insa nu si daca depasesc 26 de ani.
Publicitate și alte recomandări video