Un accident mortal din Podul de Piatră nu are un verdict final după şase ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un accident mortal din Podul de Piatră nu are un verdict final după şase ani

GALERIE
accident, podu piatra,Bogdan Paraschiv
  • accident, podu piatra,Bogdan Paraschiv
- +

Verdictul final asupra unui accident mortal ar putea fi dat abia luna viitoare, la mai bine de 6 ani de la producerea acestuia. Luarea unei decizii de către judecători a fost întârziată de durata mare a cercetării penale, ca şi de declaraţiile şoferului vinovat, care au impus efectuarea de noi expertize.

Accidentul s-a petrecut pe 3 ianuarie 2015, în jurul prânzului, pe şoseaua Naţională, în apropiere de Podul de Piatră. Bogdan Paraschiv, aflat la volanul unui autoturism BMW nu a acordat prioritate de trecere lui C.Ţ., angajat regulamentar în traversarea străzii. Automobilul l-a acroşat pe C.Ţ., proiectându-l la 2,7 metri de zebră. Deşi impactul a avut loc la o viteză de doar 30 km/h, el a avut ca rezultat o fractură de platou tibial, respectiv a osului tibiei, în imediata apropiere a genunchiului şi mai multe fracturi costale. Situaţia a fost complicată de vârsta lui C.Ţ. Acesta avea să decedeze după o lună, în spital, în urma unei pneumonii, iar Paraschiv a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

În faţa judecătorilor, apărarea s-a bazat pe un alt film al evenimentelor decât cel real. Astfel, s-a susţinut că nu automobilul l-ar fi izbit cu bara din faţă pe pieton, ci că acesta s-ar fi autoaccidentat, izbindu-se de aripa dreaptă şi oglinda maşinii. De asemenea, apărarea a afirmat că accidentul nu s-ar fi petrecut pe trecerea de pietoni, ci în afara acesteia, deci bătrânul ar fi traversat neregulamentar. Ambele argumente au fost demontate însă în instanţă. C.Ţ. nu prezenta niciun fel de leziuni în zona şoldului, cum ar fi trebuit să se întâmple dacă acesta ar fi fost lovit cu aripa şi oglinda maşinii. De asemenea, fractura genunchiului ar fi fost aproape imposibil să se petreacă din alt motiv decât lovirea cu bara frontală a vehiculului. Pe de altă parte, victima nu ar fi putut traversa neregulamentar nici dacă ar fi vrut acest lucru, pentru că pe marginea trotuarului se aflau mormane de zăpadă, accesul la carosabil fiind posibil doar pe trecerea de pietoni.

Magistraţii Judecătoriei au remarcat şi faptul că, în perioada imediat următoare accidentului, Paraschiv a fost sancţionat în mai multe rânduri pentru depăşirea vitezei legale, ceea ce indică o conduită rutieră periculoasă. Faptul că Paraschiv nu mai fusese însă condamnat la vreo pedeapsă cu închisoare mai mare de un an i-a atras totuşi acestuia o pedeapsă cu suspendare. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi la o amendă penală de 22.000 lei. Cuantumul daunelor morale către familia victimei a fost stabilit la 450.000 lei. Sentinţa nu este definitivă, apelul declarat de Paraschiv urmând să fie judecat luna viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.