anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Un agent poliţist de elită din Londra a recunoscut că este un violator în serie. Zeci de victime

GALERIE
david-carrick-tw
 • david-carrick-tw
- +

David Carrick, un agent din trupele de elită ale poliţiei metropolitane britanice, în vârstă de 48 de ani, a recunoscut că este un violator în serie, care are la activ zeci de infracţiuni sexuale grave, comise timp de 17 ani, relatează BBC şi The Guardian.

Poliţistul David Carrick, agent înarmat în cadrul comandamentului de protecţie parlamentară şi diplomatică, a recunoscut luni 49 de capete de acuzare, unele dintre ele detaliind infracţiuni multiple împotriva a 12 femei.

"Acesta este un bărbat care a degradat, a înjosit, a agresat sexual şi a violat femei fără încetare", a declarat procurorul. "Pe măsură ce timpul trecea, gravitatea infracţiunilor sale s-a intensificat, pentru că a căpătat curaj, crezând că va scăpa nepedepsit", a arătat acuzarea.

Poliţia şi procurorii spun că acuzatul a profitat de poziţia sa de agent al poliţiei metropolitane pentru a ademeni femei, pe care apoi le-a terorizat şi umilit pentru a le face să păstreze tăcerea cu privire la atacurile sale sexuale.

Amploarea infracţiunilor comise de Carrick îl transformă într-unul dintre cei mai înrăiţi prădători sexuali din istoria criminală modernă a Marii Britanii.

După mai mult de un an de audieri premergătoare procesului - care a fost sub incidenţa unor restricţii stricte pentru presă -  Carrick a pledat luni vinovat la ultimele şase acuzaţii, după ce în decembrie a pledat vinovat la alte 43 de acuzaţii. În total, Carrick a recunoscut 49 de acuzaţii, între care 24 de capete de acuzare de viol şi nouă capete de acuzare pentru agresiune sexuală.

În schimb, el a pledat nevinovat în cazul violului unei femei a cărei plângere a dus, de fapt, la arestarea sa, în octombrie 2021.

Pentru că a pledat vinovat, luni, la tribunalul Southwark Crown, presa poate relata acum, potrivit legii, despre faptele de care este acuzat.

POLIŢISTUL ÎŞI UMILEA VICTIMELE BĂGÂNDU-LE DEZBRĂCATE ÎNTR-O DEBARA

Poliţia şi procurorii spun că David Carrick a căutat să îşi domine şi să îşi umilească victimele, transformând, de pildă, o debara micuţă aflată sub scări într-un spaţiu întunecat în care unele dintre ele erau obligate să stea dezbrăcate şi înghesuite ore întregi. El le abuza verbal pe femei, numind-o pe una dintre ele "sclava sa", şi a folosit violenţa sexuală pentru a le degrada, inclusiv urinând pe unele dintre ele.

Un incident a avut loc înainte ca David Carrick să se alăture Poliţiei Metropolitane, în 2001. Într-un alt incident, petrecut în 2002, poliţistul ar fi muşcat-o de umăr pe o femeie, după ce relaţia lor s-a încheiat. Incidentul ar fi avut loc chiar în timpul perioadei de probă.

Înainte de un alt presupus atac asupra unei femei, în septembrie 2020, Carrick şi-ar fi arătat legitimaţia de poliţist pentru a o face pe femeie să se simtă în siguranţă, s-a lăudat că l-a păzit pe premier şi a spus că porecla lui de la serviciu este "Dave cel rău".

Carrick a fost promovat în 2009 de la agent care patrula pe străzi la calitatea de membru al unei unităţi armate de elită, Comandamentul de protecţie parlamentară şi diplomatică, care păzeşte ambasadele, Downing Street şi Parlamentul.

Alte victime pe care recunoaşte că le-a atacat au fost avertizate că, dacă vor vorbi despre faptul că le-a violat şi agresat sexual, nu vor fi crezute, deoarece era agent de poliţie.

Majoritatea infracţiunilor au avut loc în Hertfordshire, unde agentul locuia.

POLIŢIA METROPOLITANĂ ÎŞI CERE SCUZE ŞI DECLANŞEAZĂ VERIFICĂRI ÎN CAZUL ALTOR ANGAJAŢI

La rândul său, Poliţia Metropolitană a recunoscut că a greşit prin faptul că nu a reuşit să depisteze pericolul tot mai mare pe care îl reprezenta David Carrick în timpul celor 20 de ani de serviciu petrecuţi în rândul forţelor sale, deşi existau unele semnale şi informaţii. Până să fie arestat, Poliţia Metropolitană fusese informată, între 2000 şi 2021, despre nouă incidente, inclusiv atacuri, pe care Carrick le avusese cu diverse femei, dar nu s-a luat nicio măsură, întrucât victimele fie au refuzat să depună o plângere oficială, fie au încetat să mai coopereze în ancheta poliţiei.

Anchetatorii bănuiesc că David Carrick a avut şi alte victime care nu s-au prezentat încă sau care le-au povestit detectivilor despre atacurile agentului, dar nu au depus plângere, pentru că nu au putut face faţă traumei unui proces.

Carrick le-a cunoscut pe unele femei prin intermediul aplicaţiilor de dating, altele erau cunoştinţe sau femei pe care le-a întâlnit în viaţa de zi cu zi. Una dintre femei a fost atacată, deşi avea o relaţie de trei ani cu agentul de la Met.

Poliţia metropolitană recunoaşte că ar fi trebuit să detecteze ameninţarea pe care agentul său o reprezenta pentru femei încă din 2001, când a trecut prima dată de procedura de verificare. În schimb, în 2009, i s-a dat o armă şi, în ciuda plângerilor împotriva sa, a trecut din nou de verificări în 2017.

Barbara Gray, comisar adjunct la Met, a declarat că forţele de ordine examinează acum fiecare plângere anterioară de abuz domestic sau infracţiune sexuală împotriva a aproximativ 1.000 dintre cei 45.000 de agenţi şi angajaţi ai Met.

Purtând un costum albastru şi cravată, David Carrick a stat cu capul plecat şi mâinile împreunate la spate după ce audierea s-a încheiat luni. El va fi condamnat luna viitoare, probabil în 6-7 februarie, şi riscă o pedeapsă lungă cu închisoarea.

Poliţia Metropolitană a declarat că va începe marţi procesul de excludere oficială a lui Carrick din rândul forţelor sale. El a servit în armată înainte de a se alătura celei mai mari forţe de poliţie din Marea Britanie.

Pentru că restricţiile de relatare au fost ridicate, The Guardian dezvăluie că unul din motivele, rămas până acum secret, pentru care Cressida Dick, fosta şefă a poliţiei londoneze, a fost demisă din funcţie în februarie 2022 de către primarul Londrei, Sadiq Khan, a fost tocmai scandalul Carrick.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.