anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Un ambasador al UE a pozat în Fecioara Maria cu barbă

GALERIE
ambasador
 • ambasador
- +

Un ambasador al UE a pozat în Fecioara Maria, iar imaginea a stârnit multe controverse, inclusiv în România. Deputatul Adrian Cozma a avut o reacție dură după ce a descoperit imaginea cu ambasadorul Riccardo Simonetti, potrivit : portalsm.

Redăm integral mesajul deputatului Adrian Cozma:

După apariția și ulterior retragerea așa-zisului ghid apărut în laboratoarele Comisiei Europene prin care se transmiteau indicații să nu fie utilizate numele de Maria sau Ioan sau Crăciun, astăzi am aflat că ambasadorul propus de Parlamentul European pentru drepturile minorităților sexuale, s-a pozat în rolul Maicii Domnului cu Iisus în brațe.
O blasfemie, mai ales că suntem în postul Crăciunului. Cum e posibil ca astfel de oameni să reprezinte interesele și valorile unei mari uniuni de popoare așa cum e Uniunea Europeană? De ce în ajunul sărbătorilor creștine apar astfel de oameni care pângăresc magia nașterii lui Iisus și implicit întreaga construcție creștină? Sper ca europarlamentarii români să reacționeze imediat, iar pe viitor să se asigure că astfel de întâmplări nu se mai repetă.
Dumnezeu să ne ierte și să binecuvânteze, România!

O reacșie vehementă a avut-o și viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, potrivit monitorulsv

„Dumnezeu nu are o nație, nu are culoare, nu vorbește o anumită limbă și nici nu contează în ce credință Îl lăudăm, atât timp cât facem acest lucru!

Dumnezeu ne-a dat rațiunea de a alege ce este bine pentru noi și cum vrem să fim, în cine credem și pe cine iubim.

Consider că trebuie să acceptăm și să respectăm faptul că există oameni diferiți de noi, rasă, origine etnică, religie, gândire și convingeri, dar nu putem accepta ca numele și imaginea Lui Dumnezeu, implicit ale Fiului și ale Maicii Domnului, în care o întreagă comunitate creștină crede să fie luate în derâdere, mai ales acum, într-o perioadă cu puternică însemnătate pentru creștini”, a spus Lucian Harșovschi, pe pagina sa de socializare.

El a și explicat motivele care au stat la baza luării unei astfel de poziții, în condițiile în care de obicei preocupările sale sunt cele administrative iar uneori politice.

„Am simțit nevoia să fac aceste precizări în urma imaginii apărute în media cu ambasadorul propus de Parlamentul European pentru drepturile minorităților sexuale, care s-a fotografiat în rolul Maicii Domnului cu Iisus în brațe și a controversei apărute după ce Comisia Europeană a publicat, ulterior retras, ghidul de comunicare internă, prin care se transmiteau indicații de a nu fi utilizate numele de Maria, Ioan, Crăciun.

Fie că se numește sărbătoarea Crăciunului sau doar sărbătoare de iarnă, pentru noi, creștinii, Nașterea Domnului rămâne cea mai importantă sărbătoare a anului, care sper să vă găsească și de această dată în liniște și împlinire sufletească!”, a concluzionat Lucian Harșovschi, care a încheiat mesajul său într-o notă amuzantă, cu „P.S.: Moș Crăciun rezistă!”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.