Un an la "răcoare" pentru câteva fire de iarbă într-o ţigară cu tutun
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un an la "răcoare" pentru câteva fire de iarbă într-o ţigară cu tutun

GALERIE
fumat iarba1
  • fumat iarba1
- +

O simplă ţigară cu câteva fire de "iarbă" îl va costa pe un student arab mai mult de un an din viaţă. Ahmad Kadan, cetăţean israelian şi student la Chişinău, a fost prins în două rânduri cu cannabis asupra sa. A treia oară, a fost însă oprit la scara avionului spre Tel Aviv, iar simplul "consum ilicit de droguri" s-a transformat în "tentativă la scoaterea din ţară de droguri de risc".

Prima întâlnire cu legea a lui Ahmad Kadan s-a petrecut în 2018, când automobilul său a fost oprit în trafic de poliţişti. Neliniştea manifestată de tânăr le-a atras atenţia poliţiştilor, care au percheziţionat maşina, găsind în torpedou 1,25 grame de cannabis. După 8 luni, Volkswagen-ul lui Kadan a fost oprit din nou în trafic, pentru că avea plăcuţele de înmatriculare murdare. Asupra studentului s-au găsit 0,6 grame de cannabis şi un dispozitiv de mărunţire a acestuia. Peste doar o lună, pe când Kadan se pregătea să se îmbarce în avionul spre Tel Aviv, în bagajul său de mână a fost găsită o ţigară confecţionată artizanal şi o altă râşniţă pentru cannabis. Ţigara era confecţionată din tutun, dar conţinea şi 30 mg de cannabis.

Printr-o declaraţie depusă la dosar, Kadan şi-a recunoscut faptele, solicitând să fie judecat în procedură simplificată. El a afirmat că era convins că pe teritoriul României este permis consumul de droguri. Pentru fiecare faptă de consum de droguri, Kadan a fost condamnat la câte 2 luni de închisoare. Cea mai grea pedeapsă a primit-o tocmai pentru situaţia în care a avut cea mai redusă cantitate de cannabis asupra sa. A fost condamnat la un an de închisoare pentru tentativa de a ieşi din ţară cu droguri. Conform legii, i s-a aplicat condamnarea cea mai grea, plus o treime din totalul celorlalte, respectiv un an şi 2 luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, Kadan mai având şansa apelului. Curtea de Apel a amânat ieri pronunţarea definitivă pentru data de 20 mai.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Alexandru LĂZESCU

De ce a fost multă vreme tabu ipoteza că virusul care a provocat COVID-19 ar fi scăpat din Laboratorul din Wuhan?

Procedeele, dezvăluite recent, prin care a fost discreditată timp de aproape un an şi jumătate o teorie de bun simţ, aceea că virusul care a provocat pandemia ar fi putut proveni de la Laboratorul de Virusologie din Wuhan, ilustrează corupţia din domenii ştiinţifice cu mare miză financiară şi maniera în care „ştiinţa” a fost politizată.

Filmuletul zilei

opinii

Câte ceva despre parabole

Nichita DANILOV

Câte ceva despre parabole

Am trăit într-o lume parabolică. Într-o comunitate închisă. Prizoniera propriilor dogme. O lume în care predomina elementul religios. Am trăit într-o lume în care Evul Mediu era la el acasă. Dogmele şi cutumele unei astfel de lumi mi s-au imprimat adânc în suflet, încă din fragedă copilărie.

Sociologia teatrală şi critica vie

Dana ȚABREA

Sociologia teatrală şi critica vie

Două chestiuni din volumul al doilea de Teatru în diorame, semnat de Miruna Runcan, oglindind perioada comunistă dintre anii 1965 şi 1977, care reprezintă, în opinia autoarei, intervalul cel mai suportabil existenţial şi de efervescenţă teatrală din zbuciumata istorie a comunismului românesc, merită să fie supuse atenţiei: investigaţia sociologică asupra teatrului a lui Pavel Câmpeanu în contextul în care facultăţile şi institutele de cercetare sociologică fuseseră închise şi dezbaterea cu privire la actul critic.

O scrisoare din RFG

Michael ASTNER

O scrisoare din RFG

Prin aprilie, la Amnaş fiind, am găsit într-un dulap o scrisoare veche primită de ai mei de la soţia unuia dintre fraţii lui tata, scrisoare scrisă şi trimisă după ce fuseseră în vizită în România. Pe cât de banală pare, pe tot atât de interesantă este totuşi această relativ scurtă misivă venită din Republica Federală Germania, deci din Germania de Vest. Iat-o:

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.