Un an la "răcoare" pentru câteva fire de iarbă într-o ţigară cu tutun
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un an la "răcoare" pentru câteva fire de iarbă într-o ţigară cu tutun

GALERIE
fumat iarba1
  • fumat iarba1
- +

O simplă ţigară cu câteva fire de "iarbă" îl va costa pe un student arab mai mult de un an din viaţă. Ahmad Kadan, cetăţean israelian şi student la Chişinău, a fost prins în două rânduri cu cannabis asupra sa. A treia oară, a fost însă oprit la scara avionului spre Tel Aviv, iar simplul "consum ilicit de droguri" s-a transformat în "tentativă la scoaterea din ţară de droguri de risc".

Prima întâlnire cu legea a lui Ahmad Kadan s-a petrecut în 2018, când automobilul său a fost oprit în trafic de poliţişti. Neliniştea manifestată de tânăr le-a atras atenţia poliţiştilor, care au percheziţionat maşina, găsind în torpedou 1,25 grame de cannabis. După 8 luni, Volkswagen-ul lui Kadan a fost oprit din nou în trafic, pentru că avea plăcuţele de înmatriculare murdare. Asupra studentului s-au găsit 0,6 grame de cannabis şi un dispozitiv de mărunţire a acestuia. Peste doar o lună, pe când Kadan se pregătea să se îmbarce în avionul spre Tel Aviv, în bagajul său de mână a fost găsită o ţigară confecţionată artizanal şi o altă râşniţă pentru cannabis. Ţigara era confecţionată din tutun, dar conţinea şi 30 mg de cannabis.

Printr-o declaraţie depusă la dosar, Kadan şi-a recunoscut faptele, solicitând să fie judecat în procedură simplificată. El a afirmat că era convins că pe teritoriul României este permis consumul de droguri. Pentru fiecare faptă de consum de droguri, Kadan a fost condamnat la câte 2 luni de închisoare. Cea mai grea pedeapsă a primit-o tocmai pentru situaţia în care a avut cea mai redusă cantitate de cannabis asupra sa. A fost condamnat la un an de închisoare pentru tentativa de a ieşi din ţară cu droguri. Conform legii, i s-a aplicat condamnarea cea mai grea, plus o treime din totalul celorlalte, respectiv un an şi 2 luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, Kadan mai având şansa apelului. Curtea de Apel a amânat ieri pronunţarea definitivă pentru data de 20 mai.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.