Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ieşenii au ideii trăznite

Un antreprenor închiriază teren pentru picnic

Terenul, în suprafaţă de 15 hectare, este situat în capătul lacului Ezăreni dinspre comuna Miroslava.

GALERIE
camping iezareni2
  • camping iezareni2
- +

Un antreprenor ieşean a lansat pe piaţa închirierilor o idee ingenioasă prin care vrea să dezvolte un business ce îi vizează pe de interes major în rândul ieşenilor amatori de distracţii. Călin Coman deţine circa 15 hectare de teren în capătul lacului Ezăreni dinspre comuna Miroslava şi intenţionează să le concesioneze persoanelor care doresc să aibă un loc numai al lor pentru a ieşi cu prietenii la un picnic sau un grătar.

 

 
Totodată, Călin Coman susţine în anunţul postat ieri pe site-ul mercador.ro că spaţiul concesionat poate fi folosit şi pentru „campare, petreceri sau alte nebunii”. „Concesionez pe 1-10 ani parcele de teren pădure sau păşune capăt lac Ezăreni (mal Miroslava - Dancas) între 500- 150 000 mp. Locaţie superbă în imediata apropiere a oraşului Iaşi. Acces facil pe şoseaua de centura sau din CUG. Alături de cinci prieteni poţi plăti numai 100 lei/an şi ai tot anul 500 mp de pădure sau pajişte pe malul lacului Ezăreni pentru grătare, campare, petreceri sau alte nebunii”, se arată în anunţul de concesionare. Tânărul antreprenor spune că, iniţial, a dorit să dezvolte singur un proiect mai mare privind amenajarea unui spaţiu de recreere, dar lipsa fondurilor s-a născut ideea de a pune la dispoziţia ieşenilor parcele de teren pe care să şi le personalizeze după bunul plac. “Am vrut să dau drumul la un proiect, dar când am văzut că nu pot singur am căutat alte soluţii de întrebuinţare a suprafeţei de teren. Eu deja am delimitat spaţiile, astfel că cel mai bine ar fi să fie concesionate suprafeţe de 500 mp, dar sigur că fiecare poate avea planurile personale şi atunci cererea poate diferi fără probleme. Fiecare îşi doreşte un loc al lui, astfel că eu am vrut să vin în ajutorul persoanelor. Toată lumea iese la grătar, iar dacă se adună 4-6 prieteni, pot concesiona o suprafaţă de 500 mp şi o au oricând doresc să iasă împreună. 100 lei/an nu este o sumă mare”, spune Călin Coman. Antreprenorul ieşean susţine că nu doreşte să concesioneze suprafeţe mai mici decât 500 mp deoarece nu este rentabil, dar nu ar spune „nu” unei oferte de concesionare a întregii suprafeţi de teren, care este format din pădure şi teren agricol în suprafeţe egale, pentru amenajarea unui par de distracţii sauo zonă de agrement şi recreere. „Dacă ar exista cineva care şi-ar permite să concesioneze tot terenul, eu aş fi foarte deschis la negociere, dar este destul de greu, e o investiţie majoră. Orice lucru trebuie pus în valoare şi, în plus, îmi rămâne şi mie ceva dacă se renunţă în timp la concesionare”, a completat Coman. Deşi încearcă de ceva timp să concesioneze din teren, Coman nu a reuşit să închirieze nicio suprafaţă deoarece are un mare dezavantaj: lipsa curentului electriv în zonă. „Mă gândesc serios să investesc în această vară în rezolvarea acestei probleme, după asta sigur vor apărea doritori”, concluzionat antreprenorul.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri