Un apometru cu o cifră mai puţin în serie a iscat un conflict de milioane între doi giganţi locali
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 04.08.2021

Războiul apei dintre Veolia şi ApaVital s-a încheiat la Înalta Curte

Un apometru cu o cifră mai puţin în serie a iscat un conflict de milioane între doi giganţi locali

Veolia a fost obligată astfel să achite către furnizorul de apă aproape 6 milioane de lei

GALERIE
citire apometru
  • citire apometru
- +

Războiul facturilor dintre Veolia şi ApaVital s-a încheiat. Verdictul dat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pus capăt unui proces care dura de patru ani. Veolia a fost obligată la plata a 5,8 milioane lei, sumă la care se vor adăuga penalităţi de aproape 160.000 lei. Conflictul dintre cele două firme a izbucnit în 2017, când ApaVital a înlocuit contorul de branşament de la CET II Holboca. 

Cu această ocazie, s-a constatat că vechiul apometru fusese citit greşit încă de la montarea lui, cu peste 2 ani înainte. Contorul standard al ApaVital are 7 cifre, pe când cel vechi avea doar 6. Valoarea înregistrată de acesta ar fi trebuit înmulţită cu 10, ceea ce nu se întâmplase. Ca urmare, ApaVital a emis o factură de regularizare în valoare de 5,77 milioane lei. Veolia a refuzat să o plătească, invocând faptul că societatea a plătit regulat toate facturile pe care le primise, neputându-i-se imputa citirea greşită a apometrului. Angajaţii ApaVital ar fi trebuit să-şi dea seama că facturează, lună de lună, un consum de 10 ori mai mic decât cel normal, spune Veolia.

În noiembrie 2018, magistraţii Tribunalului au dat dreptate ApaVital, considerând că eroarea de citire a apometrului nu înlătură obligaţia Veolia de a plăti consumul real. „Eroarea în citirea apometrului, inclusiv din partea angajaţilor pârâtei (Apavital) care au semnat procesele-verbale lunare prin care se constata consumul, nu poate înlătura obligaţia reclamantei de a plăti întreaga cantitate de apă consumată”, au apreciat judecătorii. Sentinţa a fost confirmată un an mai târziu la nivelul Curţii de Apel. Ultima şansă a Veolia s-a consumat în faţa ÎCCJ, care a respins joi recursul societăţii, ca nefondat. Sentinţa este definitivă, prin urmare Veolia este bună de plată. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Incertitudine politică la Sofia

Lucian DÎRDALA

Incertitudine politică la Sofia

După scrutinul din primăvară, cetăţenii nu s-au speriat de instabilitate într-atât încât să se întoarcă în braţele partidelor consacrate, ci au perseverat în a vota grupări anti-establishment precum cea condusă de artistul Slavi Trifonov (ITN - „Există un astfel de popor”).

Filmuletul zilei

opinii

Măştile lui Adrian Marino (III)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (III)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

Râsul, scrisul şi proscrisul

Florin CÎNTIC

Râsul, scrisul şi proscrisul

Mori dacă nu mai ai de ce trăi, ce povesti. Nu ştiu dacă românul e născut şi povestitor, nu numai poet, dar ascultaţi povestea asta. Fiecare om trebuie să fie ceea ce este. Uşor de zis, căci cât de lesne se complică omul cu lucrurile mărunte. Pe urmă maimuţăreşte pe altul. Eu n-am maimuţărit, dar am imitat.

Ion Baciu - o viaţă pentru o orchestră (III)

Alex VASILIU

Ion Baciu - o viaţă pentru o orchestră (III)

Multe aspecte reprezentative, excepţionale, spectaculoase din viaţa lui Ion Baciu ca muzician ar putea fi luminate, statura sa morală continuând să lase impresii adânci celui care, răsfoind atent filele istoriei, poate înţelege mai bine avatarurile prezentului. 

pulspulspuls

Viaţa de partid, la ţară: aşa da odă marelui cârmaci judeţean!

Viaţa de partid, la ţară: aşa da odă marelui cârmaci judeţean!

Băbăeţ şi mă fetiţe, că tare am mai râs ieri pe la orele amiezii, şi musai să vă spunem mai jos şi vouă faza asta, când un bun amic ce stăruie mai mult decât trebuie prin zona facebookurilor ne-a atras atenţia asupra unei postări a lui dom’ Costel de la giudeţ, pe pagina lui de persoană publică. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.