Un apropiat al lui Trump recunoaşte că democraţii au ”şanse bune să câştige Casa Albă”

joi, 15 octombrie 2020, 19:03
2 MIN
 Un apropiat al lui Trump recunoaşte că democraţii au ”şanse bune să câştige Casa Albă”

Senatorul republican Lindsey Graham a recunoscut joi că democraţii au ”şanse bune” să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, dar că acest lucru nu justifică o suspendare a confirmării judecătoarei Amy Coney Barrett, nominalizată de către Donald Trump la Curtea Supremă, relatează AFP.

”Voi aveţi şanse bune să câştigaţi Casa Albă”, le-a spus acest apropiat al miliardarului newyorkez rivalilor săi democraţi, luând astfel act de dinamica ce pare să-l avantajeze pe Joe Biden împotriva lui Donald Trump.

Însă el consideră legitim să se avanseze în vederea confirmării judecătoarei Amy Coney Barrett care este, în opinia sa, ”exact tipul de candidat pe care-l aşteptăm de la un preşedinte republican”, din cauza a ”cine este ea, a felului în care îşi trăieşte viaţa şi a filosofiei sale”.

Comisia Judiciară a Senatului, pe care Graham o prezidează, a stabilit astfel – numai cu susţinerea aleşilor republicani – un prim vot la 22 octombrie asupra candidaturii acestei magistratei, o catolică ferventă, care se opune avortului şi care este mama a şapte copii.

Acest vot de procedură deschide calea votului final, în sesiune plenară, probabil în săptămâna dinaintea alegerilor prezidenţiale.

Dată fiind majoritatea republicană în această incintă – 53 din 100 de mandate -, judecătoarea Barrett ar urma să obţină – mai puţin în cazul unei surprize – unda verde indispensabilă în vederea intrării sale în Curtea Supremă, în locul simbolului progresist Ruth Bader Ginsburg, care a decedat la 18 septembrie.

”Este o ruşine”, a denunţat senatoarea Amy Klobuchar, subliniind că republicanii au refuzat în 2016 să audieze un judecător nominalizat la Curtea Supremă de către fostul preşedinte Barack Obama, sub pretextul că alegerile erau prea aproape.

”Milioane de persoane sunt pe cale să voteze în timp ce noi discutăm”, a adăugat ea, pledând, la fel ca colegii săi, în favoarea aşteptării verdictului urnelor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii