Un avocat încearcă să oblige DRDP să asfalteze un drum pentru că el plătește rovinietă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un avocat încearcă să oblige DRDP să asfalteze un drum pentru că el plătește rovinietă

GALERIE
rovinieta
  • rovinieta
- +

Cătălin Horga susţine că, plătind rovinieta, apare un raport juridic între el şi DRDP.

Starea jalnică a drumului pe care circula frecvent l-a făcut pe un avocat să cheme în judecată Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri. Cătălin Horga a cerut obligarea instituţiei să ia măsurile necesare pentru menţinerea permanentă în stare tehnică bună a DN 24C. Avocatul a afirmat că circulă constant pe acest drum, care se află într-o stare execrabilă, cu excepţia sectorului Iaşi – Bădărăi. Starea drumului ar duce nu numai la uzura prematură a pieselor maşinii sale, ci şi la o stare de disconfort, fiind nevoit să circule în unele zone şi cu 10 km/h, faţă de 100 km/h cât reprezintă viteza maximă legală pe drumurile naţionale.

Petiţiile oficiale trimise au avut ca rezultat doar simple promisiuni de remediere a situaţiei. În opinia avocatului, plata rovinietei dă naştere unui raport juridic între el şi DRDP, care presupune obligaţia asigurării unor condiţii normale de circulaţie.

În apărare, DRDP a prezentat o situaţie a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii efectuate pe DN 24C. Totodată, a arătat că depinde de fondurile alocate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, nefăcându-se astfel vinovată de lipsa luării măsurilor ce îi revin ca administrator al drumului.

Interpretarea dată de Horga plăţii rovinietei nu a fost acceptată de magistraţi, care au apreciat că nu poate fi vorba de un raport juridic între acesta şi drumari rezultat din plată.

„Consideră instanţa că plata tarifului de utilizare nu dă naştere unor raporturi juridice civile directe între utilizator şi CNAIR în temeiul căruia ambele părţi să aibă drepturi şi obligaţii reciproce şi interdependente. Deşi este adevărat faptul că pârâtul are obligaţia de a întreţine, reparara, administra şi exploata drumurile, în scopul desfăşurării traficului rutier în condiţii de siguranţă a circulaţiei, această obligaţie nu se naşte faţă de utilizatorul care a achitat tariful de utilizare, ci în temeiul calităţii pârâtului de concesionar al elementelor infrastructurii. Mai mult, veniturile obţinute din colectarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri aflate în administrarea CNAIR, au multiple întrebuinţări, nu doar cele privind proiectarea, repara­rea, administrarea, întreţine­rea şi exploatarea infrastructurii rutiere“, au argumentat judecătorii decizia de respingere ca neîntemeiată a plângerii lui Horga.

Apelul decla­rat de acesta împotriva sentin­ţei a intrat marţi pe rolul Tri­bu­nalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Cosmin PAȘCA

Suflu nou în PNL, de la suflete moarte

Confruntarea dintre taberele Orban şi Cîţu în PNL nu are, până acum, nicio vagă nuanţă axiologică. Pare exclusiv o dispută pe resursele statului, asumată implicit de ambele părţi. Două armate de suflete moarte care vor să dea un „suflu nou” sifonării de fonduri publice.

Filmuletul zilei

opinii

Întâlniri

Codrin Liviu CUȚITARU

Întâlniri

„Cum, nu sunteţi profesorul Valică Şoapă de la Fizică?” „Nu”, am zis tulburat, „eu sunt de la Litere. Dumneavoastră, domnule Nefriceanu, sunteţi de la Fizică!” „Eu, Nefriceanu?” a strigat Nefriceanu uimit. „De la Fizică? Nicidecum! Sunt Placido Seringo de la Arte!”

Regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (III)

Când vorbim despre necesitatea unei reforme administrative în România, cel mai adesea ne gândim doar la regionalizare, la înfiinţarea unui nivel administrativ superior judeţului. Însă, foarte important în gestionarea mai eficientă la nivelurile scalare locale e şi reînfiinţarea unui palier intermediar între comună şi judeţ.

Rolul băncilor centrale

Alin ANDRIEȘ

Rolul băncilor centrale

Băncile centrale sunt rezultatul unui îndelungat proces de evoluţie istorică, cristalizându-se organizatoric şi funcţional odată cu apariţia structurilor naţionale care le‑au creat. 

pulspulspuls

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

O întâlnire politică secretă între doi mari duşmani ieşeni. Ce voiau unul de la altul?

Una mai rece pe azi, taman potrivită pentru o asemenea zi caldă de vară, stimaţi telespectatori. Dar, mai întâi, să vă introducem în context. 

Caricatura zilei

Tort imobiliar

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.