Un băiat aflat în închisoare a obținut media 9,38 la bacalaureat. A luat 10 la matematică. Liceele l-au refuzat

marți, 09 iulie 2024, 16:44
1 MIN
 Un băiat aflat în închisoare a obținut media 9,38 la bacalaureat. A luat 10 la matematică. Liceele l-au refuzat

Un tânăr din Centrul de Detenție Brăila Tichilești a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,38, obținând nota 10,00 la matematică și 9,40 la Limba română.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Centrului de Detenție Brăila Tichilești, un tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate a obținut rezultate remarcabile: nota 10 la Matematică, 9,40 la Limba și literatura română și 8,75 la Fizică, având o medie de examen de 9,38.

„În anul şcolar 2023-2024, sectorul Reintegrare Socială al centrului de detenţie a gestionat un nou protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila prin sprijinul doamnei insp.şcolar pentru învăţământ special Vasilica Vargă şi Grupul Şcolar „C.D.Neniţescu” Brăila.

Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil „Știinţele naturii” a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unităţi de învăţământ însă fără succes din motive care au la bază anumite prejudecăţi, convingeri eronate în defavoarea obiectivităţii, a oferirii de şanse, a acceptării, a umanismului”, se arată în postarea centrului de la Tichileşti, preluat de antena3.ro.

CITESTE SI: Trei povești despre succes, trei visuri frumoase. Ele sunt „zecistele” Iașului de la bacalaureat

Tânărul a întâmpinat numeroase dificultăți pentru a se înscrie la un liceu și a susține examenul de bacalaureat, dar în cele din urmă situația a fost rezolvată.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii