Un băiețel născut pe 1 decembrie la Iași, Victor, a primit Ordinul Centenar
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Un băiețel născut pe 1 decembrie la Iași, Victor, a primit Ordinul Centenar

GALERIE
victor
  • victor
- +

Astăzi, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliul Local al Municipiului Iași din anul 2018, primarul Mihai Chirica a oferit Ordinul Centenar unui băiețel care s-a născut pe 1 decembrie la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

„În An Centenar, am reușit să organizăm multe evenimente dedicate efortului pe care românii timp de 100 de ani l-au făcut ca să rămână împreună. În acest context am vrut să marcăm ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Iași din anul 2018 cu un moment deosebit. Am plecat de la o idee: să găsim toți copiii născuți pe 1 decembrie, cei care își încep o nouă viață, ca un simbol al faptului că pentru următorii 100 de ani vom fi împreună. Astăzi îl celebrăm pe Victor, un băiețel care s-a născut pe 1 decembrie la Maternitatea «Cuza Vodă» din Iași. Așa i-a hărăzit Dumnezeu numele, Victor de la «victorie», și ne insuflă dorința de a continua împreună pentru încă 100 de ani. 1 Decembrie este ziua reînnoirii speranței comunității ieșene în unitate și spre mai binele neamului românesc. Victor trebuia să se nască la Chișinău, dar Dumnezeu a vrut ca el să vină pe lume la Iași. Cred că acest moment este un simbol al reîntregirii neamului românesc, al încercării de a pune pe toți românii în interiorul aceleiași granițe, pentru a reclădi ceea ce acum 100 de ani românii primiseră de la generația de atunci. Îi dorim multă sănătate acestui băiețel, noroc în viață, să ducă mai departe gândul reîntregirii neamului românesc, să ne conducă, de ce nu, să devină ceea ce Dumnezeu I-a hărăzit”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Aflați amănunte de pe Facebook.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.