Un bărbat cu o alcoolemie de 3.33 g/l alcool pur în sânge care a provocat un accident rutier, arestat preventiv pentru 30 de zile

joi, 30 noiembrie 2023, 11:56
2 MIN
 Un bărbat cu o alcoolemie de 3.33 g/l alcool pur în sânge care a provocat un accident rutier, arestat preventiv pentru 30 de zile

Un bărbat din Craiova a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a provocat un accident rutier având o alcoolemie 3.33 g/l alcool pur în sânge. El avea suspendat şi dreptul de a conduce.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au transmis că poliţiştii Secţiei nr.2 Poliţie Rurală Breasta au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat de 56 de ani, din municipiul Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

“În fapt, în seara zilei de 24 noiembrie, ora 19.40, bărbatul, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 606, din direcţia Breasta către Craiova, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din comuna Breasta, rezultând doar pagube materiale.Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului din comuna Breasta şi rezultat pozitiv, respectiv 1.24 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului din municipiul Craiova. Ulterior, în urma analizării mostrelor biologice prelevate, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 3,33 g/l alcool pur în sânge”, au precizat poliţiştii.

De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.  Bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Craiova, iar instanţa a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii