anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Un bărbat din Singapore a dat în judecată o femeie care voia să fie doar prieteni, nu iubită

GALERIE
K_Kawshigan
 • K_Kawshigan
- +

Un bărbat din Singapore solicită despăgubiri de peste 3 milioane de dolari de la o femeie care a spus că l-a văzut doar ca pe un prieten, susţinând că aceasta i-a provocat traume şi i-a distrus „reputaţia stelară”, relatează The Guardian.

Un dosar de defăimare introdus de K Kawshigan, director la o companie de drone, susţine că daunele sunt pentru a acoperi pierderile de venituri şi investiţii, precum şi pentru „programe de reabilitare şi terapie necesare pentru a depăşi trauma avută”, potrivit documentelor instanţei.

În procesul, care va începe săptămâna viitoare, femeia, Nora Tan Shu Mei, este acuzată de „remarci pretins defăimătoare şi conduită neglijentă”, potrivit documentelor instanţei.

Un al doilea caz înaintat de Kawshigan la o instanţă de judecată, care a susţinut că femeia a încălcat un acord de îmbunătăţire a relaţiei lor, a fost recent respins ca „în mod vădit lipsit de temei şi fără fundament” – un verdict care a fost salutat de activiştii pentru egalitatea de gen.

Hotărârea, publicată în ianuarie, a constatat că pretenţiile sale sunt un abuz de procedură şi a spus că Kawshigan a avut un „motiv ulterior de a supăra sau oprima pârâtul”.

Femeia l-a întâlnit pentru prima dată pe Kawshigan în 2016, potrivit actelor de judecată, iar problemele au început să apară în 2020, când nu s-au mai înţeles cu privire la modul în care îşi vedeau relaţia. „În timp ce pârâta l-a considerat pe reclamant doar „prieten”, el a considerat-o „cea mai apropiată prietenă” a lui”, se arată în actele instanţei.

Pârâta a cerut ca interacţiunile lor să fie reduse, se arată în hotărâre, ceea ce a provocat nemulţumire reclamantului, care a considerat că acest lucru ar constitui „un pas înapoi în relaţia şlorţ”. Femeia a subliniat necesitatea instaurării unor limite şi l-a îndemnat să fie „independent”.

În hotărâre se arată că femeia a participat la consiliere timp de 18 luni după ce Kawshigan o ameninţase cu acţiuni în justiţie, pretinzând că a suferit o traumă emoţională după ce i s-a spus că îl privea doar ca pe un prieten.

„Deşi pârâta a sperat că şedinţele de consiliere îl vor ajuta pe reclamant să se împace cu decizia ei de a nu continua o relaţie romantică cu el, acesta nu a fost rezultatul. Confruntată cu solicitări repetate şi cereri pentru întâlniri mai frecvente şi conversaţii mai profunde, pârâta a decis în mai 2022 să înceteze orice contact cu reclamantul”, se arată într-un document al instanţei.

Femeia a început procedurile prin care îl acuza de hărţuire pe Kawshigan, care a depus ulterior cererea de 3 milioane dolari împotriva ei . Împotriva lui a fost obţinut un ordin de protecţie rapidă, deşi femeia se confruntă în continuare cu apărarea cauzelor legale.

Dosarul în care el solicită despăgubiri în valoare de 3 milioane de dolari urmează să fie audiat pe 9 februarie. Acest proces separat a fost iniţiat în iulie 2022 şi solicită despăgubiri „pentru afirmaţii defăimătoare şi conduită neglijentă”.

Documentul de judecată adaugă: „Asemenea remarci, a afirmat el, sugerau că a hărţuit-o şi a spionat-o, iar acest lucru l-a făcut să sufere „daune aduse reputaţiei sale stelare”, precum şi „traume şi depresie”. Pentru aceasta, el a pretins daune de peste 3 milioane de dolari, constituind, printre altele, „pierderi nedeterminate de investiţii potenţiale” în valoare de 1,2 milioane de dolari.”

Aware, un grup de promovare a egalităţii de gen, regretă încercările prin care trece femeia. „Femeile nu le datorează bărbaţilor timpul sau atenţia, cu atât mai puţin prietenia, dragostea, activitatea sexuală sau emoţională”, se spune.

Detaliile dezvăluite în timpul procesului „prezintă o imagine alarmantă a drepturilor sexuale şi romantice ale bărbaţilor”, a spus Aware. Plângerea părea un exemplu de „Negaţi, atacaţi, inversaţi victima şi infractorul”, pe care asociaţia a descris-o ca o tactică comună folosită de abuzatorii care încearcă să se înfăţişeze drept partea vătămată şi să pedepsească victimele reale pentru rezistenţa lor.

„Într-o societate care vede femeile ca fiind „mai puţin”, mulţi bărbaţi cred că au dreptul la viaţa şi corpul femeilor şi se afirmă în consecinţă. Concepte precum „zona prietenilor” – care implică faptul că femeile ar trebui în mod implicit să fie atrase sexual de bărbaţii din viaţa lor – fac parte din acest spectru de drepturi masculine. Trebuie să demontăm masculinitatea toxică şi mentalităţile patriarhale care stau la baza acestui comportament”, a notat Aware.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Inevitabilul scandal

Briscan ZARA

Inevitabilul scandal

Cele mai mari, mai sângeroase şi mai distrugătoare conflicte sunt acelea care au la bază atât diferenţe ideologice, cât şi interese de diverse feluri. Marile războaie au fost o asemenea combinaţie letală.

Soacra cu o singură noră

Cristina DANILOV

Soacra cu o singură noră

Două scaune sunt goale în Paradis - unul pentru o soacră bună și al doilea pentru o noră bună, am auzit pe cineva spunând odată. Iar tradițiile popoarelor lumii conving: natura tensionată a relației dintre soacră și noră este recunoscută de toată omenirea și în orice timp. 

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.