Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un cabinet de insolvenţă s-a transformat în outlet. Ce produse sunt scoase la vanzare?

GALERIE
Magazin Outlet
  • Magazin Outlet
- +

Administratorul judiciar al fimei Elisa Lux va scoate în perioada următoare mii de articole vestimentare la vânzare. Potrivit strategiei de vânzare preţul acestora poate să scadă până la jumătate faţă de valoarea de evaluare.

Un cabinet de insolvenţă se va transforma în următoarele luni într-un outlet, în încercarea de a vinde mii de articole vestimentare din patrimoniul unei companii ce activează în domeniul comerţului cu textile. Moldrom Insolvency IPURL, administrator judiciar al firmei Elisa Lux, organizează în perioada următoare licitaţii la care ieşenii pot achiziţiona o gamă diversă de articole textile şi de îmbrăcăminte. Firma ieşeană a intrat în insolvenţă în vara anului trecut şi una din soluţiile găsite pentru plata datoriilor a fost vânzarea stocurilor de produse, creditorii accepând luna trecută strategia de valorificare. Potrivit procesului verbal al Adunării creditorilor, strategia presupune organizarea a câte trei licitaţii cu preţ de pornire echivalent cu preţul de evaluare, urmând ca în cazul în care rămân bunuri să se organizeze alte seturi de câte trei şedinţe, cu scăderea preţului de pornire cu 10%, până se ajunge la jumătate din valoarea de evaluare. Primele trei licitaţii sunt programate pentru datele de 19 decembrie, 5 ianuarie şi 12 ianuarie, de la ora 13, la sediul lichidatorului judiciar.  „Documentaţia care cuprinde regulamentul de vânzare, lista cu bunuri şi descrierea bunurilor poate fi consultată la sediul lichidatorului. Toţi cei ce pretind vreun drept asupra bunurilor mobile vor anunţa în scris lichidatorul judiciar cu cel puţin o zi înaintea datei fixate pentru şedinţa de licitaţie. Condiţiile de participare impun achitarea taxei de participare în sumă de 1000 lei, a garanţiei de participare în valoare de 10% din preţul de începere a licitaţiei pentru bunul pe care intenţionează să îl cumpere în contul debitoarei Elisa Lux (...)”, conform publicaţiei de vânzare a administratorului judiciar.

 
Datorii de cinci ori mai mari decât stocurile
 

Potrivit tabelului definitiv de creanţe, societatea Elisa Lux datorează creditorilor o sumă totală de circa 325.000 lei, din care aproximativ 290.000 lei este datoria către bugetul general de stat. Pe lângă Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi, la masa credală au mai fost acceptaţi creditorii Gemma Lux International cu 7.800 lei, Daspi Prod Com cu 27.700 lei şi NGM Leonard cu 1.500 lei. De cealaltă parte, valoarea totală a bunurilor scoase la vânzare de administratorul judiciar au o valoare de evaluare de 57.774 lei fără TVA, sumă care poate fi încasată doar dacă miile de bunuri scoase la vânzare vor fi valorificate la primele trei şedinţe. Conform publicaţiei de vânzare zeci de tipuri de pantaloni, sacouri, fuste, veste, şepci, costume, jachete, pulovere, eşarfe, fulare, cămăşi, compleuri, rochii sau tricouri. Totodată, pe lista bunurilor valorificabile figruează şi diferite tipuri de genţi şi plicuri pentru dame, sau cravate pentru domni. Firma deţine şi stocuri de sute de metri liniari de materiale: organza, voal brodat, mătase decorativă, piele sintetică, draperii, satin, in, perdea etc. Firma Elisa Lux, specializată în comerţul cu amănuntul al textilelor în magazine specializate, a fost înfiinţată în 2002 şi a intrat în insolvenţă în vara anului 2015, pe fondul datoriilor către creditori, în special către Fisc, care a şi înaintat cererea de intrare în insolvenţă.   

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri