anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un cabinet de insolvenţă s-a transformat în outlet. Ce produse sunt scoase la vanzare?

GALERIE
Magazin Outlet
  • Magazin Outlet
- +

Administratorul judiciar al fimei Elisa Lux va scoate în perioada următoare mii de articole vestimentare la vânzare. Potrivit strategiei de vânzare preţul acestora poate să scadă până la jumătate faţă de valoarea de evaluare.

Un cabinet de insolvenţă se va transforma în următoarele luni într-un outlet, în încercarea de a vinde mii de articole vestimentare din patrimoniul unei companii ce activează în domeniul comerţului cu textile. Moldrom Insolvency IPURL, administrator judiciar al firmei Elisa Lux, organizează în perioada următoare licitaţii la care ieşenii pot achiziţiona o gamă diversă de articole textile şi de îmbrăcăminte. Firma ieşeană a intrat în insolvenţă în vara anului trecut şi una din soluţiile găsite pentru plata datoriilor a fost vânzarea stocurilor de produse, creditorii accepând luna trecută strategia de valorificare. Potrivit procesului verbal al Adunării creditorilor, strategia presupune organizarea a câte trei licitaţii cu preţ de pornire echivalent cu preţul de evaluare, urmând ca în cazul în care rămân bunuri să se organizeze alte seturi de câte trei şedinţe, cu scăderea preţului de pornire cu 10%, până se ajunge la jumătate din valoarea de evaluare. Primele trei licitaţii sunt programate pentru datele de 19 decembrie, 5 ianuarie şi 12 ianuarie, de la ora 13, la sediul lichidatorului judiciar.  „Documentaţia care cuprinde regulamentul de vânzare, lista cu bunuri şi descrierea bunurilor poate fi consultată la sediul lichidatorului. Toţi cei ce pretind vreun drept asupra bunurilor mobile vor anunţa în scris lichidatorul judiciar cu cel puţin o zi înaintea datei fixate pentru şedinţa de licitaţie. Condiţiile de participare impun achitarea taxei de participare în sumă de 1000 lei, a garanţiei de participare în valoare de 10% din preţul de începere a licitaţiei pentru bunul pe care intenţionează să îl cumpere în contul debitoarei Elisa Lux (...)”, conform publicaţiei de vânzare a administratorului judiciar.

 
Datorii de cinci ori mai mari decât stocurile
 

Potrivit tabelului definitiv de creanţe, societatea Elisa Lux datorează creditorilor o sumă totală de circa 325.000 lei, din care aproximativ 290.000 lei este datoria către bugetul general de stat. Pe lângă Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi, la masa credală au mai fost acceptaţi creditorii Gemma Lux International cu 7.800 lei, Daspi Prod Com cu 27.700 lei şi NGM Leonard cu 1.500 lei. De cealaltă parte, valoarea totală a bunurilor scoase la vânzare de administratorul judiciar au o valoare de evaluare de 57.774 lei fără TVA, sumă care poate fi încasată doar dacă miile de bunuri scoase la vânzare vor fi valorificate la primele trei şedinţe. Conform publicaţiei de vânzare zeci de tipuri de pantaloni, sacouri, fuste, veste, şepci, costume, jachete, pulovere, eşarfe, fulare, cămăşi, compleuri, rochii sau tricouri. Totodată, pe lista bunurilor valorificabile figruează şi diferite tipuri de genţi şi plicuri pentru dame, sau cravate pentru domni. Firma deţine şi stocuri de sute de metri liniari de materiale: organza, voal brodat, mătase decorativă, piele sintetică, draperii, satin, in, perdea etc. Firma Elisa Lux, specializată în comerţul cu amănuntul al textilelor în magazine specializate, a fost înfiinţată în 2002 şi a intrat în insolvenţă în vara anului 2015, pe fondul datoriilor către creditori, în special către Fisc, care a şi înaintat cererea de intrare în insolvenţă.   

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cosmin PAȘCA

Costel Alexe şi lecţia alegerilor de duminică

Cea mai importantă concluzie a alegerilor din weekend este că PNL împreună cu USR PLUS l-ar fi învins pe Chirica dacă ar fi semnat din timp un acord politic. Ar fi câştigat Primăria fără să „livreze” un candidat extraordinar, fără bani publici aruncaţi de Guvernul Orban în campanie, fără cine ştie ce val de emoţie care să mobilizeze tinerii la urne.

Filmuletul zilei

opinii

Zgripţurisme

Codrin Liviu CUȚITARU

Zgripţurisme

„Domnule profesor, eu nu sunt, cu adevărat, politicos şi nici măcar influenţat de retorica rusofonă (unii cred că aş trăi sub umbrela discursului bombastic răsăritean, din unghiul formaţiei mele profesionale!). Ca să fiu sincer până la capăt, eu rămân numai precaut în eschiva mea ceremonioasă. Mă apăr deci prin intermediul formulelor supradimensionat-politicoase. De trădare, de dezamăgire, de vulgaritate, de intruziune.”

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară de la convenţional la neconvenţional

Crizele financiare au un impact considerabil şi în ceea ce priveşte politica monetară implementată de băncile centrale, precum şi asupra obiectivelor şi instrumentelor utilizate de acestea. 

Despre Iaşi (III)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (III)

Un Iaşi puternic, capabil să concureze cu oraşe situate dincolo de limitele regionale (Clujul, Timişoara, Chişinăul, Lvov-ul, Poznan sau Odesa), e o condiţie sine qua non pentru competitivitatea regiunii noastre. Un Iaşi puternic, un Galaţi puternic, un Bacău sau o Suceavă puternice, toate aflate în relaţii de interdependenţă, reprezintă reperele principale ale coeziunii nostre teritoriale.

pulspulspuls

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Concluziuni ale alegerilor de la Iaşi: lotul doi, veleatul trei

Iată, stimaţi electori şi scumpiţe electoriţe, că a venit pe azi şi rândul analizei post-alegeri de la PSD Iaşi, după ce am trecut prin ciurul raţiunii şi prin dârmonul aritmeticii electorale situaţiunile din PNL, apoi de la trupa de strânsură a dipotatului dârvar, dar şi situaţiunea delicată şi neaşteptată dintre Alexe şi Chirica, după noile scoruri ale fiecăruia. 

Caricatura zilei

Ceafă

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.