Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un calvar pentru tenismeni

GALERIE
nadal
  • nadal
- +

 

Programul Cupei Davis în noul format l-a exasperat până şi pe Rafael Nadal

Celebrul tenisman spaniol Rafael Nadal a criticat programul din Cupa Davis, după ce meciul de dublu decisiv pentru întâlnirea dintre Spania şi Rusia a început la ora 00:45 (ora locală) în sala din Madrid. Liderul mondial a afirmat că programul este dificil atât pentru jucători, cât şi pentru public. El a propus ca sesiunea de dimineaţă săînceapă mai devreme, pentru a evita disputarea meciurilor la ore foarte târzii. „Începem ultimul meci la 00:45 şi este dificil pentru noi şi pentru publicul care lucrează a doua zi dimineaţă. Pentru noi jucătorii, când terminăm la 2 noaptea, din cauza adrenalinei nu adormim înainte de 4:30. Iar a doua zi jucăm din nou ... „, a declarat Rafael Nadal. „Una dintre soluţii ar fi săînceapă mai devreme sesiunea de dimineaţă (în prezent, sesiunea de dimineaţăîncepe la ora 11, iar cea de seară la ora 18 - în Spania). Astfel, am putea să jucăm de la ora 17 sau chiar de la 16:30 ... dar asta ii obligă pe cei care joacă dimineaţă să se trezească foarte devreme”, a precizat liderul mondial.

Echipa Spaniei a trecut marţi de Rusia, scor 2-1, în Grupa B a competiţiei. Rafael Nadal a egalat situaţia între cele două echipe, după ce în primul meci al confruntării, Andrei Rublev (23 ATP) l-a învins pe Roberto Bautista Agut (9 ATP), scor 3-6, 6-3, 7-6 (0). Liderul mondial a trecut în două seturi de Karen Hacianov (17 ATP), scor 6-3, 7-6.Meciul de dublu, decisiv pentru întâlnirea dintre Spania şi Rusia, a început la ora 00:45 (ora locală), în condiţiile în care Spania au avut programată următoarea confruntare ieri de la ora 18:00, contra Croaţiei (campioana en-titre). Echipa Marcel Granollers/Feliciano Lopez a învins dublul Karen Khachanov/Andrey Rublev, scor 6-4, 7-6, aducând astfel victoria Spaniei. În rest, Nadal a refuzat să comenteze noul format al competiţiei, unul foarte criticat. „Formatul face lucrurile foarte dificile, deoarece orice greşeală te pune într-o poziţie în care nu vrei să fii. Franţa, de exemplu, a suferit mult împotriva Japoniei.”„

Canada este prima calificată în sferturile de finală ale Cupei Davis, după ce a învins cu 2-1 formaţia Statelor Unitela Madrid, obţinând astfel cea de-a doua victorie în această competiţie rezervată echipelor naţionale masculine de tenis. Ca şi în confruntarea cu Italia, desfăşurată luni, canadienii au câştigat cele două meciuri de simplu, prin Vasek Pospisil, care a dispus cu7-6, 7-6 de Reilly Opelka, şi Denis Shapovalov, învingător cu 7-6, 6-3 în faţa lui Taylor Fritz. Însă, de această dată, reprezentanţi „frunzei de arţar” au declarat forfait înaintea meciului de dublu, oferindu-le astfel americanilor victoria la masa verde (6-0, 6-0).

Alte rezultate de marţi

Grupa A: Franţa – Japonia 2-1. Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) - Yasutaka Uchiyama (Japonia) 6-2, 6-1; Yoshihito Nishioka (Japonia) - Gaël Monfils (Franţa) 7-5, 6-2
Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franţa) - Ben McLachlan/Yasutaka Uchiyama (Japonia) 6-7, 6-4, 7-5

GRUPA C:Argentina - Chile 3-0. Guido Pella (Argentina) - Nicolas Jarry (Chile) 6-4, 6-3; Diego Schwartzman (Argentina) - Cristian Garin (Chile) 6-2, 6-2;Maximo Gonzalez/Leonardo Mayer (Argentina) - Nicolas Jarry/Hans Podlipnik-Castillo (Chile) 6-3, 7-5

GRUPA D:Australia - Columbia 3-0. Nick Kyrgios (Australia) - Alejandro Gonzalez (Columbia) 6-4, 6-4; Alex de Minaur (Australia) - Daniel Elahi Galan (Columbia) 6-4, 6-3
John Peers/Jordan Thompson (Australia) - Juan-Sebastian Cabal/Robert Farah (Columbia) 6-3, 3-6, 7-6 (6)

GRUPA E:Kazahstan - Olanda 2-1. Mihail Kukuşkin (Kazahstan) - Botic van de Zandschulp (Olanda) 6-2, 6-2; Robin Haase (Olanda) - Alexander Bublik (Kazahstan) 7-5, 3-6, 7-6; Alexander Bublik/Mihail Kukuşkin (Kazahstan) - Robin Haase/Jean-Julien Rojer (Olanda) 6-4, 7-6.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri