Un cameraman al postului de televiziune Kiev Live TV a fost ucis în atacul asupra turnului de televiziune din Kiev

miercuri, 02 martie 2022, 21:57
1 MIN
 Un cameraman al postului de televiziune Kiev Live TV a fost ucis în atacul asupra turnului de televiziune din Kiev

Evgheni Sakun, cameraman al postului de televiziune Kiev Live TV, a murit marţi în atacul cu bombă asupra turnului de radio şi televiziune din Kiev, a anunţat miercuri organizaţia Reporteri fără frontiere (RSF), conform EFE.

''Îi plângem pierderea şi investigăm circumstanţele în care a murit. Atacarea jurnaliştilor este o crimă de război'', a scris pe Twitter ONG-ul, care se ocupă de apărarea libertăţii presei.

Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina a precizat marţi pe pagina sa de Facebook că cinci persoane au fost ucise şi cinci rănite în bombardamentul rusesc. Potrivit Poliţiei naţionale ucrainene, proiectilul a lovit o clădire administrativă cu patru etaje de pe strada Dorohojiţkaia (situată lângă turnul de televiziune din Kiev), provocând o explozie şi un incendiu.

De asemenea, au fost lovite şi avariate staţia de alimentare cu energie electrică a turnului, precum şi componentele hardware ale turnului de televiziune în sine.

''Naziştii lui Putin tocmai au bombardat turnul de televiziune'', a scris marţi, pe canalul său de Telegram, consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gheraşcenko, în timp ce administraţia oraşului Kiev a declarat că turnul a fost lovit de două rachete.

SURSA: Agerpres

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii