Un candidat ieşean la alegerile din 6 decembrie a intrat deja în Parlament
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un candidat ieşean la alegerile din 6 decembrie a intrat deja în Parlament

GALERIE
PNL_Alexandru Muraru
  • PNL_Alexandru Muraru
- +

Schimb de ştafetă, ieri, la Camera Deputaţilor: Costel Alexe a pus punct celui de-al doilea mandat de parlamentar al său, care va fi continuat, în cele două luni rămase, de către Alexandru Muraru. De altfel, Muraru este candidatul aflat pe prima poziţie a listei PNL Iaşi pentru camera inferioară a Parlamentului în alegerile din 6 decembrie. Iulian-Alexandru Muraru, prim-vicepreşedinte al PNL Iaşi, a depus jurământul „faţă de ţară şi popor” în plenul Camerei. 

El este profesor asociat în Ştiinţe Politice şi cercetător ştiinţific în cadrul Departamentului de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice a Universităţii „Al.I. Cuza”. Este, de asemenea, cercetător asociat al Institutului Român de Istorie Recentă.

A fost consilier la Cancelaria prim-ministrului (2005-2009), director general al Institutului Naţional al Patrimoniului (2013-2014) şi membru în conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune (din 2014). Şi-a susţinut doctoratul în ştiinţe politice în 2011, cu o teză despre dezbaterile privind regalitatea în România postcomunistă. În ce îl priveşte pe Costel Alexe, liderul filialei liberale ieşene a renunţat la Camera Deputaţilor după ce a fost învestit în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Zilele acestea, urmează să predea şi portofoliul Mediului, Apelor şi Pădurilor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.