Un câştigător la „LOTO 6 din 49“ ridică blocuri în apropierea sediului SRI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Un câştigător la „LOTO 6 din 49“ ridică blocuri în apropierea sediului SRI

GALERIE
strada Smardan constructie Terciu
  • strada Smardan constructie Terciu
- +

Firma TVI Construct, deţinută de Vasile Terciu, a primit autorizaţie de construcţie pentru a ridica mai multe locuinţe colective pe strada Smârdan.

Omul de afaceri Vasile Terciu a obţinut autorizaţia de construire pentru construcţia de locuinţe colective, spaţii comerciale şi servicii pe terenul deţinut în „coasta“ sediului SRI din Iaşi. Municipalitatea a eliberat societăţii TVI Construct SRL autorizaţia pentru investiţia de pe strada Smârdan pe data de 22 mai 2017.

Blocuri de patru etaje

O parte din terenul necesar investiţiei, în suprafaţă de 2.065 de metri pătraţi, a fost cumpărat de Terciu la finele anului 2015. Pentru realizarea proiectului imobiliar, omul de afaceri a şi concesionat de la Primărie un teren. Potrivit documentaţiei care a stat la baza eliberării autorizaţiei de construire, aria desfăşurată construită a imobilului va fi de aproape 2.500 de metri pătraţi, regimul de înălţime este de tip 2S+D+P+4E, iar înălţimea maximă de 19,2 metri. Contactat telefonic, Terciu a spus că nu poate oferi în acest moment mai multe detalii despre proiect.

„Nu m-am uitat la bani“

Patronul TVI Construct nu este la prima „aventură“ în imobiliare. Cunoscut îndeosebi pentru câştigurile obţinute de mai multe ori la „LOTO 6 din 49“, Terciu a ridicat în urmă cu doi ani un bloc de nouă etaje în Păcurari, la intrarea în Iaşi. Atunci, într-o discuţie purtată cu jurnaliştii „Zia­rului de Iaşi“, Terciu spunea că investiţia în proiect a fost de două milioane de euro.

„Eu nu m-am uitat la bani când am investit, vreau să fac ceva să mă pomenească oamenii. Am construit în cei 20 de ani de activitate cu firma de construcţii clădiri importante din oraş, dar numai mie nu mi-am construit. Cum am prins imobilul ăsta de la bancă, l-am cumpărat şi am şi dat drumul construcţiei. Oricine poate veni să vadă că am folosit materiale de primă mână. Marmură, parchet, geamuri cu trei sticle, nu este poluare fonică aproape deloc, chiar dacă zona este foarte circulată, vorbim de intrarea în oraş. Însă eu am vrut să fac ceva special, am ţinut foarte mult ca faţada să arate bine. Aspectul blocului pe care îl construiesc va schimba faţa oraşului la intrare. Voi amenaja şi o curte frumoasă, spaţiu verde, o să vedeţi că va fi ceva frumos şi diferit“, spunea în 2015 Terciu.

Potrivit datelor publicate anterior de cotidianul nostru, Terciu îşi susţine activitatea prin producţia de betoane pentru diferiţi dezvoltatori imobiliari, printre care fraţii Ovi­diu şi Cristian Negurici şi Cristian Zămosteanu. TVI Construct a anul în 2016 o cifră de afaceri de 35 de milioane de lei şi un profit net de două milioane de lei. În medie, anul trecut, compania a avut 133 de salariaţi, conform datelor din cel mai recent bilanţ publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.