Un cerșetor a vrut să mituiască un polițist cu 100 de euro pentru a nu fi amendat

miercuri, 29 mai 2024, 17:41
1 MIN
 Un cerșetor a vrut să mituiască un polițist cu 100 de euro pentru a nu fi amendat

Un bărbat de 72 de ani din judeţul Sibiu este cercetat pentru dare de mită, după ce a vrut să dea unui poliţist 100 de euro pentru a nu fi amendat pentru cerşetorie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus, miercuri,  reţinerea unui bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Merghindeal, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

”În noaptea de 5.05.2024, în jurul orei 0,30, inculpatul a oferit unui agent de poliţie suma de 100 de euro, compusă din două bancnote de 50 de euro, cu titlu de mită, spre a-l determina pe acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu dispună sancţionarea contravenţională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, într-un comunicat de presă.

De asemenea, procurprii precizează că bărbatul le-a cerut agenţilor de ordine publică să îl ducă acasă cu autospeciala Poliţiei.

”În cursul zilei de mâine procurorul va aprecia dacă se impune luarea unei alte măsuri preventive faţă de inculpat. Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu”, au mai transmis procurorii.

Citiți și: Dosarul comisarului Zacornea – O expertiză care scoate din răbdări rudele mortului: durează un an jumătate

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii