Un cerșetor din Sibiu a dat mită unui polițist 100 de euro ca să scape de amendă

miercuri, 29 mai 2024, 21:03
1 MIN
 Un cerșetor din Sibiu a dat mită unui polițist 100 de euro ca să scape de amendă

Un cerșetor de 72 de ani din Sibiu i-a oferit unui polițist 100 de euro mită ca să nu-i dea amendă.

Bărbatul i-a cerut polițistului să-l ducă și acasă, cu mașina de serviciu, scrie adevarul.ro. „În data de 29.05.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 72 ani, din comuna Merghindeal, judeţul Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000”, a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.

Conform anchetatorilor, pe 5 mai, în timpul nopții, pe la ora 00:30, bărbatul a oferit unui polițist 100 de euro, mai exact două bancnote de 50 de euro, „cu titlu de mită, spre a-l determina pe acesta să își încalce atribuțiile de serviciu și să nu dispună sancţionarea contravențională a inculpatului pentru fapta de a apela în mod repetat la mila publicului”.

„Cu această ocazie inculpatul chiar a cerut agenților de ordine publică să îl transporte la locuința sa cu autospeciala poliţiei”, au mai spus anchetatorii.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii