Un cinema mai pudic grație Covid-19
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un cinema mai pudic grație Covid-19

GALERIE
Un cinema mai pudic
  • Un cinema mai pudic
- +

După #MeToo, coronavirusul afec­tează și mai mult felul în care filmele vor realiza și prezenta scenele intime.

Director UK, organizația profesională a regizorilor britanici, a publicat un nou set de reguli pentru filmarea acestor scene. Intitulat Intimitate în vremea Covid-19, un document ce detaliază protocoalele de realizare „a scenelor de nud și sex simulat“, încercând să ofere și alternative „narative și tehnice“ menite să ajute la „reprezentarea intimității respectând noile reguli sanitare“. Printre aceste „idei ajutătoare“: folosirea partenerilor din viața reală a actorilor pentru cadrele apropiate, când contactul fizic nu poate fi evitat, evitarea pe cât posibil a scenelor de sex încă din faza de scenariu, dezinfectarea mâinilor, hainelor și decorurilor, punerea actorilor în carantină vreme de două săptămâni etc.

Problema scenelor de sex în zodiacul Covid-19 este reală și nu vizează numai producția de filme britanică. La Hollywood, actorii au început în ultimele luni să își exprime tot mai mult îngrijorarea privind scenele intime. În egală măsură, companiile de asigurări care deservesc vedetele și studiourile au început să pună la punct noi politici și noi reguli pentru a-și proteja clienții. „Covid-19 va schimba pentru totdeauna pro­ducția de filme“, spu­ne un coordonator de astfel de scene de la Hollywood, în vreme ce un reprezentant al United Talent Agency dezvăluie faptul că orice mare proiect de film este oprit în prezent până la lămurirea deplină a noilor probleme.

„Mă tem că toate aceste reguli noi ne vor întoarce în anii ’20, când exista cenzură“, spune Amanda Blumenthal, coordonator de scene intime. „Pe vremea aceea, nu puteai să arăți nimic, doar să sugerezi că personajele vor face dragoste. În locul unei scene de dragoste, regizorii arătau o ușă închisă, iar publicul înțelegea că personajele fac sex“.

De fapt, ghidul redactat de Director UK chiar îi îndeamnă pe regizorii de azi să revadă filme cla­sice, realizate pe vremea când „respectabilitatea“ Hollywoodului era asigurată de celebrul Cod Hays.

„Poate veți găsi inspirația în fil­me precum It Happened One Night (1934) sau Casablanca (1943), câteva dintre cele mai mari filme romantice, realizate sub Codul Hayes care interzicea reprezentarea sexului pe ecran. Luați în considerare ce posi­bilități artistice pot oferi aceste opere clasice filmelor contemporane“, scrie în ghidul Director UK.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.