Un ciocolatier belgian, desemnat cel mai bun patiser-cofetar din lume
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un ciocolatier belgian, desemnat cel mai bun patiser-cofetar din lume

GALERIE
BELGIUM-CHOCOLATE
  • BELGIUM-CHOCOLATE
- +

Un ciocolatier belgian a fost desemnat cel mai bun patiser-cofetar din lume de către un juriu independent de jurnalişti, consolidând astfel reputaţia Belgiei în domeniul producţiei de ciocolată de cea mai bună calitate, informează Reuters.

Pierre Marcolini a primit acest premiu atribuit de World Pastry Stars, o organizaţie cu sediul în Italia, compusă din maeştri bucătari din patiseria tradiţională şi din ţări specializate în producţia de ciocolată, precum Franţa, Elveţia şi Japonia.

Renumite pentru stilul lor minimalist, produsele create de Pierre Marcolini au devenit de-a lungul anilor adevărate cadouri de lux, iar unele dintre cutiile sale de ciocolată se vând cu peste 100 de euro, deoarece expertul belgian oferă adeseori un aspect sofisticat prăjiturilor, bomboanelor, pricomigdalelor şi jeleurilor sale.

Pierre Marcolini a deschis cofetării în mai multe ţări, inclusiv în Germania şi în China, care se aseamănă cu magazinele de lux.

După ce a primit acest trofeu, Marcolini a spus că îl consideră un fel de justificare pentru proiectele sale "nebuneşti, care au scopul de a renova, transforma, schimba şi moderniza universul patiseriei şi al industriei ciocolatiere".

Ciocolatierul belgian, în vârstă de 56 de ani, s-a născut la periferia oraşului Charleroi şi şi-a deschis prima cofetărie la Bruxelles în urmă cu 25 de ani. El speră că ciocolata ar putea să aducă oamenilor o anumită alinare în această perioadă dificilă, marcată de pandemia de coronavirus.

Belgia este o ţară care se mândreşte cu meşteşugul său din industria ciocolatieră, la peste un secol după ce Jean Neuhaus a inventat pralinele - bomboane cu o crustă tare din ciocolată, umplute cu cremă -, în 1912. Belgia se confruntă însă cu o concurenţă tot mai acerbă din partea unor producători străini din Canada şi Malaezia, care îşi promovează produsele cu mesaje precum "ciocolată în stil belgian" sau "ciocolată după o reţetă belgiană".

În Belgia există peste 200 de producători de ciocolată, peste 2.000 de magazine şi muzee dedicate ciocolatei, trasee turistice şi ateliere, inclusiv Muzeul produselor din cacao şi ciocolată din Bruxelles. AGERPRES

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.