anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Un colonel vorbeşte la televiziunea rusă despre faptul că ”situaţia pentru Rusia se va înrăutăţi în mod clar”

GALERIE
Mihail Khodarenok
 • Mihail Khodarenok
- +

Un colonel în retragere, Mihail Khodarenok, a vorbit la televiziunea rusă despre faptul că ”situaţia pentru Rusia se va înrăutăţi în mod clar”. ”Ne aflăm într-o izolare politică totală”, a afirmat fostul colonel, precizând că situaţia nu poate fi normală când există o coaliţie de 42 de state împotriva Rusiei, potrivit BBC.

Principalele mijloace de informare în masă din Rusia oferă o perspectivă asupra războiului din Ucraina diferită de tot ce există în restul lumii. Pentru început, ei nici măcar nu îl numesc război, ci ”operaţiunea specială”.

Editorul BBC pentru Rusia a reflectat însă un schimb de replici rar difuzat la televiziunea de stat. Luni seară, invitatul din studio, Mihail Khodarenok, analist militar şi colonel în retragere, a prezentat o imagine foarte diferită. 

El a avertizat că "situaţia şpentru Rusiaţ se va înrăutăţi în mod clar" pe măsură ce Ucraina primeşte asistenţă militară suplimentară din partea Occidentului şi că "armata ucraineană poate înarma un milion de oameni". 

Referindu-se la soldaţii ucraineni, el a menţionat: "Dorinţa de a-şi apăra patria există foarte mult. Victoria finală pe câmpul de luptă este determinată de moralul ridicat al trupelor care varsă sânge pentru ideile pentru care sunt gata să lupte”. 

 "Cea mai mare problemă cu situaţia militară şi politică şa Rusieiţ (...) este că ne aflăm într-o izolare politică totală şi că întreaga lume este împotriva noastră, chiar dacă nu vrem să recunoaştem acest lucru. Trebuie să rezolvăm această situaţie”, a mai afirmat Khodarenok. 

 "Situaţia nu poate fi considerată normală atunci când împotriva noastră există o coaliţie de 42 de ţări şi când resursele noastre, politico-militare şi tehnico-militare, sunt limitate", a mai afirmat colonelul în retragere.

Potrivit BBC, ceilalţi invitaţi din studio au rămas tăcuţi, chiar şi gazda, Olga Skabeyeva, aprigă şi vocală în apărarea Kremlinului, părea ciudat de stăpânită. 

Scriind în revista "Independent Military Review" din Rusia în februarie, înainte ca Moscova să atace Ucraina, analistul de apărare a criticat "şoimii entuziaşti şi cucii grăbiţi" pentru că au afirmat că Rusia ar câştiga cu uşurinţă un război împotriva Ucrainei. 

 Concluzia sa de atunci: "Un conflict armat cu Ucraina nu este în interesul naţional al Rusiei".

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

BAC

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.