Un consilier local a scăpat de daune în procesul cu vecinul său pentru infiltraţii în tavan
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Un consilier local a scăpat de daune în procesul cu vecinul său pentru infiltraţii în tavan

GALERIE
proces, daune, infiltratii, baie
  • proces, daune, infiltratii, baie
- +

Consilierul local liberal Eduard Boz a ieşit uscat din procesul în care un vecin l-a acuzat că l-a inundat. Curtea de Apel a respins apelul înaintat de Ilie L. la sentinţa prin care Boz era exonerat de plata reparaţiilor pe care vecinul său fusese nevoit să le facă în apartament.

Cei doi deţin câte un apartament în apropiere de Podul de Fier. Acum patru ani, Boz a efectuat lucrări de reparaţii care ar fi dus, după cum a afirmat vecinul său, la fracturarea planşeului dintre cele două băi. Acest fapt ar fi dus la infiltrarea apei şi la degradarea apartamentului situat la nivelul inferior. Neputându-se ajunge la o soluţie amiabilă, cazul a ajuns în instanţă, unde fiecare dintre cei doi a prezentat câte o expertiză proprie. Cea depusă de Ilie L. arăta că planşeul fusese fracturat în zona sifonului şi că armătura betonului ar fi fost secţionată. Chiar dacă rezistenţa planşeului nu fusese afectată, infiltraţiile produseseră deja pagube la nivelul inferior, iar armătura ar fi putut fi degradată prin ruginire. Din contra, expertiza prezentată de Boz arăta că armătura era intactă, planşeul nu era fisurat, iar sifonul de scurgere era la locul lui. Boz a depus şi acte care arătau că a înlocuit, după plângerea lui Ilie L., gresia din baie, pentru a nu obtura scurgerea apei.

În faţa celor două expertize contradictorii şi a fotografiilor prezentate de Ilie L., care nu erau concludente pentru demonstrarea cauzei infiltraţiilor şi a amplorii pagubelor, magistraţii Judecătoriei au decis respingerea plângerii depuse de Ilie L., întrucât nu existau probe care să ateste că Boz se făcea vinovat de vreun prejudiciu. Sentinţa dată de Tribunal, de respingere a apelului înaintat de Ilie L., este definitivă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.