anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Un consilier PSD ridică un cămin pentru studenţi

GALERIE
feg-camin-smardan-stanciu-3
 • feg-camin-smardan-stanciu-3
- +

Clădirea va avea trei etaje şi mansardă. Suprafaţă totală va fi de 800 metri pătraţi. Investiţia este realizată de Fundaţia Ecologică Green.

Liderul consilierilor judeţeni PSD intră puternic pe piaţa căminelor private, aflată în prezent într-o fază incipientă în municipiul Iaşi. Fundaţia Ecologică Green (FEG) a demarat lucrările pentru construcţia unei unităţi de cazare pentru proprii cursanţi.

Clădirea va fi amplasată pe strada Smârdan, între Colegiul Richard Wurmbrand şi Ropharma, pe terenul deţinut de familia Stanciu. Căminul va avea o structură de tip P+3+M (mansardă), iar suprafaţa terenului pe care se lucrează este de circa 800 de metri pătraţi. Cu acest prilej va fi amenajată o parcare de 25 de locuri pentru viitorii chiriaşi ai clădirii. 

Va putea găzdui 50 de persoane

Potrivit discuţiei purtate de reporterii „Ziarului de Iaşi” cu Cristian Stanciu, imobilul ce se va înălţa pe strada Smârdan va avea toate facilităţile necesare viitorilor locatari: baie în fiecare cameră, aparate frigorifice, maşini de spălat. În total, vor putea fi cazaţi între 50 şi 60 de cursanţi ai FEG. Lucrările au început de puţin timp, iar momentan muncitorii definitivează fundaţia clădirii. Conform primelor estimări, căminul va fi finalizat la jumătatea anului viitor. Investiţia iniţială în acest proiect se ridică la 250.000 euro, susţine Stanciu. „Am identificat necesităţile de cazare ale cursanţilor noşti şi am ajuns la concluzia că este necesar un asemenea proiect. O parte a acestora locuiesc în diverse cămine private ori aparţinând şcolilor, fie stau în apartamente închiriate. Clădirea va avea regim de cămin studenţesc”, a declarat Stanciu.

Ce investiţii de acest fel mai sunt în Iaşi

În prezent, în municipiul Iaşi funcţionează alte câteva unităţi private similare. În apropiere de viitorul cămin FEG, situat lângă Poliţia Municipiului Iaşi, se află unitatea de cazare studenţească aparţinând Universităţii „Petre Andrei”, Hotel Studis, unde locuiesc şi persoane înscrise la alte instituţii de învăţământ superior. Unitatea, de trei stele, dispune de 172 locuri în garsoniere sau apartamente tip duplex, cu câte 2 camere a câte 2 locuri fiecare, care au în comun bucătăria, holul şi două băi.Camerele, complet mobilate, sunt dotate cu paturi separate sau cu pat matrimonial, televizor şi cablu TV, internet, frigider şi interfon. De asemenea, Hotel Studis are parcare proprie subterană şi supraterana, serviciu permanent de pază, respectiv spălătorie în incinta hotelului.

Chiria lunară pentru studenţii altor universităţi era de 150 de euro, 300 de euro pentru o cameră cu două locuri, respectiv 450 de euro în cazul când chiriaşii optau pentru închirierea unei camere cu trei locuri. Suplimentar, pe lângă costul chiriei, studenţii achitau şi costul utilităţilor. Un alt proiect privat funcţionează în zona Gării, în vecinătatea supermarketului Billa.

Până nu demult, un alt cămin privat funcţiona şi în zona Târguşor Copou, vis-a-vis de cantina Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV). Acesta avea parter şi trei nivele şi putea găzdui peste 50 de persoane. Căminul aparţinea societăţii General Zmontagi Panainte SRL, deţinută de antreprenorii Constantin şi Iulian Panainte, care acum însă şi-au mutat atenţia pe Calea Chişinăului, lângă Iaşitex SA, unde pun la cale ridicarea unei clădiri de birouri. Între timp, fraţii Panainte au vândut căminul unei alte persoane nefiind mulţumiţi de rezultatul investiţiei. „Am vândut. Nu a mers. Unii plecau, alţii veneau. Preţul unei camere cu două paturi era de 130 euro”, ne-a spus Constantin Panainte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.